«Latvijas gāze» pirmajā ceturksnī nopelnījusi provizoriski € 12,2 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS «Latvijas gāze» šogad trijos mēnešos strādāja ar 123,244 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 39,3% - līdz 12,215 miljoniem eiro, liecina kompānijas neauditētais finanšu pārskats.

«Latvijas gāze» publicējusi pirmos starpperiodu pārskatus, darbojoties kā integrēts dabasgāzes sadales sistēmas operators un dabasgāzes tirgotājs.

Pirmajā ceturksnī kompānija Latvijā un kaimiņvalstīs pārdeva 510 miljonus kubikmetru dabasgāzes, kas ir nedaudz mazāks apmērs kā gadu iepriekš. Tas skaidrojams ar augstāku vidējo temperatūru gada pirmajos mēnešos. Vienlaikus uzņēmuma apgrozījuma kritums saistīts ar zemāku dabasgāzes cenu 2017.gadā.

Tāpat aktīvā gatavošanās gāzes tirgus atvēršanai atstāja negatīvu ietekmi uz izmaksām pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laiku pirms gada.

Vienlaikus, lai izpildītu Enerģētikas likuma prasības, pirmajā ceturksnī sākts dabasgāzes sadales sistēmas operatora un dabasgāzes tirgotāja nodalīšanas process, kuru plānots pabeigt līdz 2018.gada 1.janvārim.

Pērn pirmajos trijos mēnešos «Latvijas gāze» strādāja ar 133,457 miljonu eiro apgrozījumu un guva 20,116 miljonu eiro peļņu. Attiecīgie dati koriģēti atbilstoši pērn veiktajai energokompānijas sadalīšanai, izveidojot AS «Conexus Baltic Grid», kam nodoti pārvades un uzglabāšanas sistēmas aktīvi.

«Latvijas gāzes» lielākie akcionāri ir «Gazprom» (34%), «Marguerite Gas II» (28,97%), «Uniper Ruhrgas International» (18,26%) un «Itera Latvija» (16%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu