Cīrule: VID reorganizācijā darbu zaudējuši apmēram 100 darbinieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz šim Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reorganizācijā dienestā darbu reāli zaudējuši apmēram 100 darbinieki, trešdien intervijā LTV raidījumā «Rīta panorāma» teica VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Kopumā VID reorganizācijā paredzēts likvidēt aptuveni 550 līdz 560 darba vietas, atgādināja Cīrule. «Patlaban VID reorganizācijas process ir aptuveni pusē un līdz šā gada beigām paredzēts likvidēt vē 285 amata vietas,» teica dienesta vadītāja.

Reāli darbu dienestā ir zaudējuši apmēram 100 darbinieki, kas noticis pateicoties Darba procesu optimizācijai un pakalpojumu digitalizācijai.

Cīrule gan uzsvēra, ka VID reorganizācija nenozīmē tikai amata vietu likvidēšanu. Tiekot pārskatītas un efektivizētas arī dienesta funkcijas.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu