Kuras ir Latvijas bagātākās un pelnošākās biznesa sievietes?

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tuvojoties gadskārtējai konferencei Sieviete biznesā 2017, biznesa žurnāls Kapitāls publicē jauno Latvijas veiksmīgāko uzņēmēju topu, kas sastāv no pieciem sarakstiem: Latvijas bagātāko sieviešu TOP 10, visapjomīgākā uzņēmējdarbība – TOP 25, visvairāk pelnošā uzņēmējdarbība – TOP 25, sievietes lielāko darba devēju vadībā – TOP 10 un visvairāk pelnošā uzņēmējdarbība reģionos – TOP 3 x 4.

Topa pamatā ir viens no neapstrīdamiem, uzņēmējdarbības panākumu apliecinošiem kritērijiem: kopējais personisko īpašumu vērtējums, uzņēmuma apgrozījums, uzņēmuma peļņa, darba vietu skaits un sekmīga darbība reģionos.

Bagātāko sieviešu TOP 3

Latvijas bagātāko sieviešu TOP 3 pirmajā vietā ierindojas degvielas uzpildes staciju tīkla Viada vienīgā īpašniece Alevtīna Moroza (20 miljoni eiro), kura miljonāru sarakstā ir jau vairāk nekā 10 gadus, taču bagātākās sievietes godu bauda pirmo reizi. Par spīti starptautisko zīmolu dominancei degvielas tirg viņa ir spējusi ne vien noturēt, bet pat vairot savu īpašumu vērtību.

Otro vietu turīgāko sieviešu topā ieņem Latgales puses uzņēmēja, nekustamā īpašuma attīstīšanas un pārvaldīšanas uzņēmuma Marno J lielākā īpašniece Jeļena Sagateljana (14 miljoni eiro). Par spīti nedienām ar viņas uzņēmumam piederošo Jelgavas tirdzniecības centru Pilsētas pasāža, kur tika konstatēti nopietni būvkonstrukciju defekti, Jeļena Sagateljana sarakstā ir pakāpusies uz 2. vietu.

Topa trešo vietu ieņem bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja SIA Gemoss vienīgā īpašniece Ieva Treija (11 miljoni eiro), kura turpina audzēt savu biznesa impēriju, piemēram, pērn atverot veikalu un noliktavu Liepājā. Tādējādi arī īpašumu vērtība ir augusi un vieta šāgada sarakstā – augstāka nekā pērn. Ievai Treijai pieder arī SIA Umeko un 50% SIA Andrito Coffee Roastery.

Ar visu Latvijas veiksmīgāko uzņēmēju topu var iepazīties žurnāla Kapitāls jūnija numurā. Tops tapis sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju Laika stars un Lursoft datubāzēm.

Latvijas veiksmīgāko uzņēmēju tops ievada konferenci Sieviete biznesā 2017, kas 8. jūnijā notiks Jūrmalā, pulcējot simtiem ietekmīgas un uzņēmīgas sievietes. Konferencē klātienē varēs satikt tādas konferences lektores un panākumiem bagātas biznesa pārstāves kā AS SEB banka prezidenti, valdes priekšsēdētāju Ievu Teteri, viesnīcas Hotel Bergs direktori Ivetu Sprūdžu, finansisti Ilzi Jurkāni un citas.

Vairāk par konferenci var uzzināt www.sievietebiznesa.com. Konferenci atbalsta SEB banka. Partneri – modes un iepirkšanās centrs Rīga Plaza, parfimērijas un kosmētikas ražotājs Dzintars, SIA Radio Skonto, Inbox.lv, SIA IB Serviss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu