«Olainfarm» apgrozījums trijos mēnešos pieaudzis par 9,3%; peļņa - € 3,7 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Farmācijas kompānija AS «Olainfarm» šogad trijos mēnešos strādāja ar 28,571 miljona eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 9,3% vairāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt koncerna peļņa pieauga par 18,2%, sasniedzot 3,673 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

"Lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Baltkrievija, Ukraina un Nīderlande. Realizācijas ziņā šis bija pats labākais pirmais ceturksnis un kopumā otrs labākais ceturksnis "Olainfarm" vēsturē, pauž kompānijas vadība.

2017.gada pirmajā ceturksnī turpināja pieaugt «Olainfarm» realizācijas apmēri visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Ukrainu, kur tie samazinājās par 59%, un Kazahstānu, kur tie samazinājās par 21%, salīdzinot ar 2016.gada pirmo ceturksni. Visstraujākais realizācijas pieaugums vērojams Gruzijā, kur tā apmērs palielinājies 7,9 reizes, Nīderlandē - 3,7 reizes, Itālijā - 2,2 reizes, Vācijā - teju divas reizes.

«Šajā laikā ir notikušas būtiskas izmaiņas uzņēmuma pieprasītākajos produktos, jo par pieprasītāko ir kļuvis šķīstošais furagīns, antibakteriālais līdzeklis, kas tiek pārdots ar nosaukumiem «Furamag» un «Furasol», otro vietu ieņem ilggadējais pārdošanas līderis, medikaments nervu sistēmas veselībai «Neiromidin«. Pagājušā gada pirmā ceturkšņa pieprasītākais produkts, medikaments nervu sistēmas veselībai «Adaptol» ieņem trešo vietu. 2017.gada pirmajā ceturksnī ir izlīdzinājies pieprasītāko produktu īpatsvars, jo vadošais medikaments aizņem tikai 16% no kopējā realizācijas apmēra,» informē uzņēmuma vadība.

2017.gada pirmajā ceturksnī tika veiksmīgi noslēgta produktu reģistrācija Armēnijā, Albānijā un Azerbaidžānā. Reģistrācijas procesi turpinās Armēnijā, Turcijā, Mjanmā, Kamerūnā un Vjetnamā, tie ir sākti Nepālā. Šajā laikā ir pabeigts darbs pie uzņēmumam jaunu pretvēža un prettuberkulozes vielu sintēzes.

«Olainfarm» 2017.gada darbības plāns, kuru piedāvāts apstiprināt akcionāru pilnsapulcei 2017.gada 1.jūnijā, paredz, ka koncerna apgrozījums 2017.gadā tiek plānots 127 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa - 15,5 miljonu eiro apmērā. Atbilstoši neauditētajam 2017.gada pirmo triju mēnešu pārskatam realizācijas plāns ir izpildīts par 23%, bet peļņas plāns par 24%.

Jau ziņots, ka «Olainfarm» koncerna apgrozījums pērn pieauga par 13,7% un sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa bija 11,586 miljoni eiro, kas ir kritums par 24,2%.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. «Olainfarm» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu