Jūnija vidū sasaukta «Trasta komercbankas» kreditoru sapulce

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Likvidējamās AS «Trasta komercbanka» kreditoru sapulce sasaukta 16.jūnijā, paziņojumā oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» informē bankas administrators Ilmārs Krūms.

Kreditoru sapulcē plānots apstiprināt administratora darbības pārskatu un noteikt administratora atlīdzību. Tiks skatīti arī citi jautājumi, kas saistīti ar maksātnespējas procesa gaitu, kā arī plānots ievēlēt kreditoru komiteju.

Kreditoru sapulce notiks 16.jūnijā plkst.11 viesnīcas «City Hotel Teater» 7.stāva konferenču zālē Rīgā, Bruņinieku ielā 6.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam administrators aicina kreditorus, kuru prasījumi nepārsniedz vienu procentu no visu prasījumu summas, pilnvarot kopīgu pārstāvi.

Kā ziņots, patlaban Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa skata Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikumu par «Trasta komercbankas» administratora Krūma atcelšanu no pienākumu pildīšanas. Nākamā tiesas sēde paredzēta 19.jūnijā.

FKTK maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, jo konstatēja, ka «Trasta komercbankas» administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī administratora tādu rīcību, kas FKTK vērtējumā uzskatāma par ļaunprātīgu.

Eiropas Centrālā banka pēc FKTK ierosinājuma 2016.gada marta sākumā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Krūmu. Savukārt šogad 10.martā tiesa pasludināja «Trasta komercbanku» par maksātnespējīgu un tika sākta bankas bankrota procedūra. Par «Trasta komercbankas» maksātnespējas administratoru tika apstiprināts Krūms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu