Tirdzniecības strīda dēļ ES un Ķīna nenāk klajā ar kopīgu paziņojumu par ANO Parīzes klimata līgumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tirdzniecības strīda dēļ Eiropas Savienībai (ES) un Ķīnai piektdien nav izdevies nākt klajā ar kopīgu paziņojumu par ANO Parīzes klimata līgumu, ziņo avoti ES. «Viņi neparakstīja klimata paziņojumu, jo nespēja vienoties par tirgus ekonomiku statusu,» ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds avots ES, ar to domājot neatrisinātās domstarpības starp Briseli un Pekinu Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO).

Kā ziņots, Tramps ceturtdien pavēstīja, ka ASV izstāsies no ANO Parīzes klimata līguma un mēģinās sarunās panākt jaunu globālu vienošanos par klimata izmaiņām.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu