Ašeradens neapvienos ministra un deputāta pienākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) neapvienos ministra un deputāta pienākumus, sacīja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

Rīgas domē ievēlētajam parlamentārietim Vilnim Ķirsim (V) ir jānoliek Saeimas deputāta mandāts. «Vienotībā» nākamais kandidāts uz vietu parlamentā ir Ašeradens.

Timrota skaidroja, ka viņš pieņems Saeimas deputāta mandātu, bet uzreiz to arī noliks uz ministra pienākumu pildīšanas laiku.

Aiz Ašeradena nākamā kandidāte uz vietu parlamentā ir līdzšinējā Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju (V), kur šajās pašvaldību vēlēšanās tika pārvēlēta. Harju aģentūrai LETA sacīja, ka darbs Saeimā būtu iespēja palīdzēt Apes novadam, jo no šīs puses parlamentā sen neviens neesot strādājis. Viņa gan vēl nav izlēmusi, vai pieņemtu šo mandātu, taču atzina, ka par spīti tam, ka darba termiņš Saeimā viņai būtu ļoti īss, tā būtu iespēja uzsākt sarunas par vairākiem priekšlikumiem, kas uzkrājušies tieši viņas reģionā.

Ja Harju parlamentārietes mandātu nepieņems, nākamā uz vietu Saeimā varēs pretendēt Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu