KNAB par piesavināšanos lūdz apsūdzēt piecas personas, arī bijušo Centrāltirgus priekšnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par piesavināšanos lūdzis prokuratūrai apsūdzēt piecas personas, tostarp bijušo Rīgas Centrāltirgus priekšnieku Anatoliju Abramovu.

Neminot personu vārdus, KNAB informēja, ka laika posmā no 2014.gada aprīļa līdz 2015.gada jūlijam Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības «Rīgas Centrāltirgus» darbinieki veica prettiesiskas darbības.

Rīgas domei piederošās kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs organizēja piesavināšanos lielā apmērā, kapitālsabiedrības darbinieks atbalstīja valdes priekšsēdētāja organizēto piesavināšanos, savukārt trīs darbinieki piesavinājās kapitālsabiedrības naudas līdzekļus lielos apmēros, kas viņu rīcībā nonāca, veicot savus darba pienākumus, nododot tos vadībai.

Vienu valsts amatpersonu lūgts apsūdzēt par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, ja tas radījis smagas sekas, un par piesavināšanos lielā apmērā organizēšanu.

Vēl vienu valsts amatpersonu lūgts apsūdzēt par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas radījis smagas sekas, un piesavināšanos lielā apmērā atbalstīšanu, kā arī trīs personas par piesavināšanos lielā apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu