FKTK lūdz tiesu iespējami ātri skatīt pieteikumu par «Trasta komercbankas» administratora Krūma atcelšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šodien vērsusies tiesā ar lūgumu rast iespēju pēc iespējas ātrāk skatīt pieteikumu par likvidējamās AS «Trasta komercbanka» administratora Ilmāra Krūma atcelšanu un jauna administratora iecelšanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Krūmu, maksātnespējas procesa administratoru Māri Sprūdu, kā arī, iespējams, administratoru Nauri Durevski un finansistu Jorenu Raitumu aizturējusi Valsts policija.

«Ņemot vērā jaunos apstākļus, FKTK ir veikusi nepieciešamās darbības mūsu iestādes kompetences ietvaros, lai pasargātu «Trasta komercbankas» mantu kreditoru interesēs,» aģentūru LETA informēja FKTK pārstāve Laima Auza.

FKTK 11.maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no bankas administratora pienākumu pildīšanas. Šāds solis tika sperts, jo FKTK konstatēja, ka «Trasta komercbankas» administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī administratora tādu rīcību, kas FKTK vērtējumā uzskatāma par ļaunprātīgu. FKTK lūdza tiesu lemt par Armanda Rasas apstiprināšanu «Trasta komercbankas» maksātnespējas procesa administratora amatā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sēde par Krūma atcelšanu un jauna administratora iecelšanu plānota 19.jūnijā. Taču FKTK šodien vērsās tiesā un lūdza rast iespēju skatīto šo pieteikumu pēc iespējas ātrāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu