LB paaugstina tautsaimniecības izaugsmes prognozes līdz 3,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KHAM / REUTERS

Latvijas Bankas padome paaugstinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozes 2017.gadam. Saskaņā ar neizlīdzinātajiem datiem IKP 2017.gadā varētu augt par 3,3%. Iepriekš centrālā banka lēsa, ka izaugsme šogad varētu būt 3% apmērā.

Savukārt 2018.gadā Latvijas IKP varētu augt ar līdzīgu tempu - par 3,4%, šodien preses konferencē informēja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

IKP prognozes

Virkne faktoru ļauj Latvijas Bankai prognozēt, ka arī turpmāk izaugsme saglabāsies noturīga. Ārējā ekonomiskā vide pakāpeniski uzlabojas, par ko liecina gan ārējās tirdzniecības partnervalstu ekonomikas dati, gan ekonomikas dalībnieku noskaņojumu rādītāji. Arī Latvijas apstrādes rūpniecības un ārējās tirdzniecības dati norāda uz ārējā pieprasījuma nostiprināšanos. Papildu tam lēnām turpina atkopties kreditēšana, un darba tirgū vērojamas tālākas uzlabošanās pazīmes - mazinās bezdarbs, algu kāpums saglabājas noturīgs, šā gada sākumā pat paātrinās.

Eiropas struktūrfondu apgūšana līdz šim ir kavējusies, tomēr tā varētu aktivizēties šī gada laikā un pozitīvi ietekmēt būvniecību un ar to saistītās nozares, kā arī kopējo investīciju aktivitāti, vērtēja centrālās bankas prezidents.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nedaudz paaugstināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozes. ECB ekspertu vērtējumā, šogad eirozonas IKP augs par 1,9%, bet nākamgad par 1,8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu