FinTech un start-up konferences – ballītes vai nopietnas biznesa sarunas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Lūka

Kas reiz pabijis kaut vienā FinTech vai start-up pasākumā, zinās, ka tie nav garlaicīgas lekciju tipa konferences, kur daži gudrie tikai stāsta teorētiskas lietas. Tie ir svētki, festivāli, satikšanās ar līdzīgi domājošajiem, tīklošana un vērtīgas pieredzes un kontaktu iegūšana. Tā ir vieta, kur nojūk tautību, rasu, amatu un vecuma robežas, vieta, kur dzimst jaunas sadarbības formas, idejas, uzņēmumi, risinājumi.

Konferences, uz kurām Tev jādodas, ja sauc sevi par Tech vai start-up pro

Šie pasākumi parāda, ka darbam nav jābūt garlaicīgam, biznesam – stīvam, bet biznesa partnerim –noteikti uzvalkā tērptam. Šo pasākumu apmeklētāji ir pirmie, kas novērtē tehnoloģiju sniegtās iespējas un apjauš, ka 40 stundu rosīšanās birojā nav obligātā iztikas pelnīšanas forma. FinTech konferences ir satikšanās ar domubiedriem no dažādām pasaules valstīm vienuviet! Tās pulcina līderus, kas spriež, kā tehnoloģiju sniegtie labumi, priekšrocības un ērtības būtu pieejami plašākai sabiedrībai, nevis tikai jomas entuziastiem.

Must have jomas profiņam – pasākumi tepat Rīgā

Mūsdienās jaundibinātie uzņēmumi parasti ir ļoti cieši saistīti ar tehnoloģiju jomu un reti kurš start-up var iztikt bez tehnoloģiski progresīviem risinājumiem.

Klienti Ņujorkā, birojs Liepājā, bet boss Latgalē pie ezera – tā ir ikdiena daudziem start-up uzņēmumiem. Līdz ar to arī šo FinTech un start-up jomu pasākumi nereti pārklājas. Ja esi tehnoloģiju speciālists, vēlies dibināt savu start-up, ja esi FinTech profiņš vai entuziasts – Tev ir jābūt jomas galvenajos pasākumos tepat Latvijā!

Tur satiksi savus domubiedrus, uzklausīsi ekspertus un radošā atmosfērā varēsi atraisīt domas, lai realizētu savas nākotnes ieceres vai attīstītu jaunas, vēl neprātīgākas idejas.

- TechChill Rīgā (Februāris)

TechChill ir ikgadēja starptautiska tehnoloģiju konference, kas pulcē nozares līderus, uzņēmējus, investorus. Pasākuma misija ir palīdzēt augt un attīstīties daudzsološām idejām. TechChill organizē bezpeļņas biedrība TechHub Riga, bet viens no sadarbības partneriem un atbalstītājiem ir arī TWINO.

- FinTech Talks

TechChill ietvaros pirmais FinTech Talks Rīgā jau norisinājās šā gada 8. februārī, bet otrs Igaunijā konferences Lattitude59 ietvaros maijā. Nepiespiestā atmosfērā, piedaloties, starptautiskiem ekspertiem, tiek spriests par tendencēm finanšu pakalpojumu attīstībā, runāts par to ietekmi uz finanšu tirgu, kā arī diskutēts par finanšu tehnoloģiju nākotnes attīstību, īpašu uzmanību pievēršot FinTech nozarei. Nākamais FinTech Talks Rīgā paredzēts jau šoruden.

- Digital Fredoom Festival Rīgā (Novembris)

Novembra beigās festivāla atmosfērā, izejot no ierastajiem konferenču formātiem, pagājušajā gadā pirmoreiz Rīgā norisinājās pirmais Digital Fredoom Festival. Festivāla organizatori to dēvē par vietu, kur svinēt digitālo brīvību un diskutēt, kā ieviest tehnoloģiju sniegtos ieguvumus plašākā sabiedrībā. Top līmeņa runātāji, mūzika, gardas uzkodas, stilīgs noformējums – divas dienas šādā gaisotnē raisīs iestrēgušas domas.

- Rietumu FinTech Club

Rietumu FinTech Club ir Rietumu Bankas un TechHub Riga sadarbībā organizēti diskusiju pasākumi, kurā Latvijas un Baltijas valstu FinTech nozares speciālisti, investori un projektu vadītāji diskutē un dalās zināšanās un pieredzē ar citiem inovāciju biznesa pārstāvjiem. Rietumu FinTech Club pasākumi plānoti arī turpmāk.

Sajūti pasaules elpu starptautiskajos pasākumos

FinTech un start-up ir jomas, kurā robežas un attālums nešķir. Tu vari sēdēt Norvēģijas klintī un apkalpot klientu Maldīvu salās. Vai otrādi. Kad esi jau apjautis – jā, šī ir mana joma, ir vērts pavisam noteikti skatīties plašāk un apmeklēt kādu no nozares pasākumiem tuvākā vai tālākā pasaulē.

Tikai izkāpjot no savas komforta zonas un izliekot domas no ierastās kastes, dzimst idejas un rodas reāli risinājumi, kas iepriekš šķita neiespējami.

- Monay 20/20 Kopenhāgenā (Jūnijs)

Pats spicākais FinTech pasākums Eiropā, kuru veido komanda no Ņujorkas un Londonas – jaudīgākie jomas un pasākumu organizēšanas speciālisti. Apjomīga programma trīs dienu garumā ļauj apjaust iespēju apvāršņus un pabūt starp vairāk nekā 3000 apmeklētājiem no 70 valstīm. Pasākums notiek jūnija beigās un tas atklāj maksājumu un finanšu pakalpojumu ekosistēmas izaugsmi un attīstību.

- Slush Helsinsko (Novembris)

Viegli pasmejoties par laika apstākļiem Somijā, novembra beigās (tulkojumā no angļu valodas Slush – slapjdraņķis), pasākuma rīkotāji spēj pulcēt ievērojamu skaitu start-up pārstāvju, tehnoloģiju talantu, investoru, vadītāju un mediju pārstāvju, lai uzņemtu jaunus apgriezienus biznesam un sajustu vienreizēju atmosfēru. 2016. gadā pasākumu apmeklēja 17 500 cilvēku, bet tiešraidē to vēroja ap miljonu skatītāju. Iespaidīgi!

- Arctic15 Helsinkos, Login festivāls Viļņā, Latitude59 Tallinā un Stockholm Tech

Maijā tradicionāli notiek vairāki pasākumi – tagad jau beigušies, bet varat jau laicīgi sākt plānot nākamā gada aktivitātes. Start-up pasākums Arctic15 Helsinkos, Latitide59 Tallinā un Login festivāls Viļņā – tie ir pietiekami tuvu notiekoši pasākumi, lai būtu iespējams tos apmeklēt. Tāpat septembrī notiekošais Stockholm Tech ir lielisks iemesls apciemot kaimiņzemi, smelties iedvesmu un, iespējams, pat realizēt kādu jaunu ideju!

TWINO ieguldījums jomas pasākumu organizēšanā

TWINO piedalās vairāku pasākumu veidošanā, dodot savu artavu ar padomu un popularizējot tehnoloģiju sniegtās iespējas un daloties savā pieredzē. Divu gadu laikā TWINO ieguldījums start-up un nozares pasākumos sasniedzis gandrīz 300 tūkstošus eiro. Pašlaik notiek aktīva darbība, lai realizētu ieceri par starptautiska mēroga FinTech pasākuma atvešanu uz Latviju. Esot visstraujāk augošā savstarpējo aizdevumu platforma kontinentālajā Eiropā, TWINO ir uzkrājusi ievērojamu pieredzi gan biznesa vadīšanā, gan tehnoloģisku risinājumu izveidošanā. TWINO Grupas komandā strādā vairāk nekā 600 darbinieki Latvijas, Polijas, Gruzijas, Krievijas, Spānijas u.c. valstu birojos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu