Lidosta «Rīga» kļuvusi par ceturto oficiālo Starptautiskās Lidostu padomes mācību centru Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» kļuvusi par vienu no četriem Starptautiskās Lidostu padomes (ACI) oficiālajiem mācību centriem Eiropā, pavēstīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Līgums par ACI oficiālā mācību centra pārstāvniecības tiesību piešķiršanu lidostas «Rīga» Mācību centram parakstīts trešdien ACI Ģenerālajā asamblejā Parīzē. Jau patlaban lidostas «Rīga» Mācību centrs ir ACI apmācību norises vieta, kur regulāri notiek starptautiski kursi, taču pēc oficiālā mācību centra statusa iegūšanas šādas mācības notiks biežāk, turklāt lidostai «Rīga» būs tiesības piedalīties apmācību dienaskārtības veidošanā, pilnveidojot to saturu un piedāvājot jaunus darbības virzienus.

«Oficiālā ACI mācību centra statusa piešķiršana ir augstākais profesionālais novērtējums, kas apliecina lidostas «Rīga» Mācību centra kvalifikāciju un spējas organizēt starptautiskas augstas kvalitātes apmācības. Stingri regulētajā un nemitīgā attīstībā esošajā aviācijas nozarē šāda līmeņa mācību organizēšana ir ne tikai milzīgs prestižs, bet arī atbildība,» pauda lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

ACI ir starptautiska organizācija, kas apvieno lidostas visā pasaulē. 1991.gadā dibinātā padome pārstāv lidostu intereses, izstrādā un pilnveido lidostu darbības standartus, politikas un ieteicamās prakses un nodrošina apmācības aviācijas nozares speciālistiem ar mērķi paaugstināt lidostu darbības kvalitāti un drošību.

«ACI Global Training» ir pasaules vadošais aviācijas izglītības nodrošinātājs, piedāvājot augsta līmeņa akreditētas mācību programmas lidostu menedžmentā, operacionālajā vadībā un drošības jautājumos. ACI mācību centros zināšanas papildina aviācijas nozares profesionāļi no visas pasaules, lai pilnveidotu savas zināšanas atbilstoši jaunākajiem Eiropas Savienības un starptautiskajiem standartiem un celtu kvalifikāciju.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu