Latvijā arī šovasar brīvdienu pirkumiem tērēs mazāk nekā Lietuvā un Igaunijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas iedzīvotāji arī šovasar, līdzīgi kā pagājušajā gadā, brīvdienu pirkumiem plāno tērēt mazāk nekā Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji, liecina nebanku kreditētāja «Ferratum Group» veiktā aptauja.

Pēc aptaujas datiem, Latvijas iedzīvotāji brīvdienu pirkumiem šovasar plāno atvēlēt 65% no mājsaimniecības viena mēneša vidējiem ienākumiem, kas, lai arī ir vairāk nekā pērn, kad Latvijas iedzīvotāji brīvdienu pirkumiem vasarā plānoja atvēlēt 33% no mājsaimniecības mēneša vidējiem ienākumiem, tomēr joprojām ir mazāk nekā pārējās Baltijas valstīs. Igaunijas iedzīvotāji šogad brīvdienu izdevumiem vasarā plāno atvēlēt apmēram 72% no mājsaimniecības viena mēneša vidējiem ienākumiem, bet Lietuvas iedzīvotāji - apmēram 71%.

«Ja iepriekšējos gados vairums Latvijas iedzīvotāju vasarā plānoja tērēt mazāk par pusi no rīcībā esošajiem līdzekļiem, tad šogad gatavība tērēt ir pieaugusi un rādītājs ir pietuvojies kaimiņvalstīm,» atzīmēja «Ferratum Bank» koordinatore Latvijā Evita Grundberga.

Pēc aptaujas datiem, Latvijas iedzīvotāji vasaras brīvdienās visvairāk naudas plāno tērēt sezonas apģērba iegādē un citos pirkumos (20%), dārza darbiem un dzīvesvietas uzlabošanai (17%), kā arī svinību apmeklēšanai (15%). Arī Lietuvas iedzīvotāji lielākoties vasaras brīvdienās plāno tērēt naudu sezonas apģērba iegādē un citos pirkumos (25%), dalības maksā bērnu vasaras aktivitātēm (13%) un investīcijām atpūtas pasākumos (12%). Savukārt Igaunijas iedzīvotāji lielākoties plāno tērēt naudu dārza darbiem un dzīvesvietas uzlabošanai (17%), svinību apmeklēšanai (12%), kā arī vasaras apģērba iegādei un citiem pirkumiem (11%).

Aptaujā, kas veikta 16 Eiropas valstīs un Britu Sadraudzības valstīs, secināts, ka iedzīvotāji Igaunijā un Bulgārijā brīvdienām plāno atvēlēt visvairāk naudas attiecībā pret mājsaimniecību ienākumiem, proti, 72%. Seko Lietuvas un Latvijas iedzīvotāji, kā arī Rumānijas iedzīvotāji.

«Ferratum Group» aptaujāja aktīvos klientus 16 Eiropas valstīs un Britu Sadraudzības valstīs, izmantojot standartizētu tīmekļa aptauju. Relatīvais patēriņš vasarā tika aprēķināts pēc ģimenes rīcībā esošo ikmēneša ienākumu attiecības katrā valstī. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 10 000 mājsaimniecību. Respondenti bija vecumā no 18 līdz 65 gadiem, un 55% no dalībniekiem bija sievietes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu