«ABLV Bank» padomē iecelts bijušais ārlietu ministrs un satiksmes ministrs Aivis Ronis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«ABLV Bank» padome iecelta jaunā sastāvā, tostarp bankas padomē turpmāk strādās bijušais ārlietu ministrs un satiksmes ministrs Aivis Ronis, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai «Nasdaq Riga».

Bankas pārstāvji informē, ka ceturtdien notika «ABLV Bank» akcionāru sapulce, kuras laikā tika apstiprināts bankas padomes jaunais sastāvs. Atbilstoši akcionāru lēmumam nākamos piecus gadus bankas padomē turpinās strādāt Oļegs Fiļs un Jānis Krīgers, bet no jauna bankas padomē iecelts Jānis Butkevičs un Ronis. Tādējādi turpmāk bankas padomē vairs nestrādās Igors Rapoports.

«Abi pirmoreiz ievēlētie padomes locekļi stiprinās padomes kapacitāti starptautisko tiesību un starptautisko attiecību jomā,» atzīmēja bankā.

Tostarp bankā minēja, ka Ronim ir būtiska pieredze diplomātiskajā dienestā, valsts pārvaldē un starptautisku sadarbības organizāciju vadībā, kā arī banku jomā. Ronis savulaik bija Latvijas ārlietu ministrs un arī satiksmes ministrs, tāpat viņš bija Latvijas Privātbanku asociācijas prezidents. Savukārt Butkevičs ir jurists ar būtisku pieredzi starptautiskās likumdošanas jomā, darbojies kā eksperts uzņēmēju interešu pārstāvniecības jomā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

Pēc bankas pārstāvju vēstītā, «ABLV Bank» padomes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Fiļs, bet padomes priekšsēdētāja vietnieks arī turpmāk būs Krīgers.

«Bankas padomei ir daudzas nozīmīgas funkcijas - valdes darbības uzraudzība, bankas revīzijas komitejas darba uzraudzība, bankas darbības stratēģijas, atalgojuma politikas un citu bankas darbībai būtiski svarīgu dokumentu apstiprināšana pēc valdes ierosinājuma. Tāpēc priecājos, ka padomi ir papildinājuši augsta līmeņa eksperti - tas ļaus padomei strādāt vēl efektīvāk,» sacīja Fiļs.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» ir otra lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas pamatkapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu