Krievija atkārtoti samazina procentu likmi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas centrālā banka piektdien pieņēma lēmumu atkārtoti samazināt bāzes procentu likmi, tādējādi cenšoties veicināt valsts ekonomikas atlabšanu.

Banka bāzes procentu likmi pazemināja no 9,25% uz 9%.

Iepriekšējo reizi izmaiņas procentu likmē tika veiktas aprīļa beigās, kad tā tika samazināta par 0,25 procentpunktiem, īstenojot samazinājumu otro mēnesi pēc kārtas.

Komentējot jaunāko procentu likmes samazinājumu, Krievijas centrālā banka norāda, ka inflācija tuvojas tās noteiktajam mērķim un ekonomiskā aktivitāte atveseļojas.

Gada inflācija Krievijā maijā saglabājās 4,1% līmenī, tādējādi pārtraucot tās kritumu. Bankas mērķis inflācijai šim gadam ir 4%.

Kā ziņots, Krievijas ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieauga par 0,5%, tādējādi reģistrēta straujāka izaugsme par valdības iepriekš prognozēto.

Krievijas Ekonomikas attīstības ministrija iepriekš prognozēja, ka valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī palielināsies par 0,4%.

Krievijas valdība prognozē, ka valsts ekonomika šogad sasniegs 2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu