Bilam Geitsam elpo pakausī - jauns kandidāts uz pasaulē bagātākā cilvēka titulu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV interneta tirdzniecības giganta «Amazon» dibinātājs un izpilddirektors Džefs Beizoss (Jeff Bezos) pēc ASV lielveikalu tīklu «Whole Foods Market» iegādāšanās par 13,7 miljardiem dolāru palielinājis savu neto vērtību par 1,8 miljardiem – lai pārspētu «Microsoft» dibinātāju Bilu Geitsu (Bill Gates), pasaulē bagātāko cilvēku, viņam pietrūkst vien 5 miljardi, ziņo CNN.

Pašlaik Beizosa neto vērtība ir 84,6 miljardi dolāru. Iespējams, ka «Amazon» dibinātājs ar laiku varētu kļūt par bagātāko pasaulē, jo katru dienu savā uzņēmumā viņš strādā tikpat smagi kā pašā sākuma fāzē, kamēr Geitss ar vairākiem citiem miljardieriem parakstījis apņemšanos «Giving Pledge», kas paredz savas dzīves laikā atdot vismaz pusi no nopelnītās bagātības.

Lai arī Geitss kopš 2000. gada aktīvi neiesaistās savā kompānijā, viņa ienākumi turpina palielināties. Pēdējos gados viņš visus savus spēkus kopā ar sievu Melindu velta filantropijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu