Šonedēļ sākta «Origo» biznesa centra būvlaukuma sagatavošana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tirdzniecības centru attīstītājs un apsaimniekotājs «Linstow Center Management» (LCM) sācis «Origo» biznesa centra būvdarbu sagatavošanas darbus Stacijas laukumā 1, Rīgā, informēja LCM pārstāvji.

Sagatavošanās darbus veic SIA «Skonto Būve». Tuvākajā laikā tiks veikta atsevišķu maģistrālo inženierkomunikāciju rekonstrukcija, pārbaudes pāļu ierīkošana, kā arī citi darbi, kas saistīti ar teritorijas sagatavošanas būvdarbiem.

Jaunā ēka būs daļa no tirdzniecības centra «Origo» paplašināšanās projekta.

LCM valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds stāsta, ka «Origo» biznesa centrs iekļaujas kopējā Rīgas pilsētvides attīstības plānā, un līdz ar tā realizēšanu 2019.gadā tiks sakārtots posms no Stacijas laukuma līdz Dzirnavu ielai. Jaunais «Origo» biznesa centrs iekļausies jaunās dzelzceļa stacijas projektā, rezultātā kļūstot par nozīmīgu, modernu un pievilcīgu galamērķi ar dažādiem tirdzniecības, ēdināšanas un citiem pakalpojumiem, stiprinot arī Rīgas un Latvijas starptautisko konkurētspēju.

Projektā paredzēts vairāk nekā divas reizes palielināt «Origo» platību. Jaunajā «Origo» biznesa centrā būs pieejama pazemes autostāvvieta. Pirmajos trīs stāvos atradīsies tirdzniecības platības, savukārt no ceturtā līdz sestajam stāvam 11 500 kvadrātmetru platībā paredzētas biroju telpas.

«Šis projekts nostiprinās «Origo» līderpozīcijas starp Rīgas tirdzniecības centriem, piedāvājot ievērojami plašāku preču klāstu, restorānu un kafejnīcu izvēli, ikdienas servisa pakalpojumus, kā arī atpūtas iespējas labiekārtotā un mūsdienīgā interjerā,» uzsver Gronvolds.

«Galactico» tirdzniecības centru - «Alfa», «Mols», «Dole», «Origo» un «Galerija Centrs» - attīstītājas un nekustamā īpašuma apsaimniekotājas LCM kopējā apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā - 329 000 kvadrātmetru. LCM apsaimnieko arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā «Ülemiste».

Kā ziņots, LCM peļņa pērn bija 36 529 eiro, kas ir kritums gandrīz desmit reizes salīdzinājumā ar 2015.gadu, bet LCM apgrozījums saruka par 2,3% un bija 3,413 miljoni eiro. Gadu iepriekš - 2015.gadā salīdzinājumā ar 2014.gadu - LCM peļņa saruka par 38,9%.

LCM dibināta 2004.gada 30.septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 162 486 eiro. LCM vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums AS «Linstow».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu