LPCS: Siera ražošanas apmēri četros mēnešos Latvijā provizoriski auguši par 10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Siera ražošanas apmēri šogad pirmajos četros mēnešos, pēc provizoriskiem datiem, Latvijā ir auguši par 10% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, pastāstīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Vienlaikus viņš piebilda, ka vēl straujāk attiecīgajā periodā ir audzis siera eksports gan apmēru ziņā, gan arī naudas izteiksmē, kas ir saistīts ar uzņēmumu ieguldīto darbu eksporta attīstībā, siera cenas palielināšanos ārvalstu tirgos, kā arī citiem faktoriem. «Ir būtiski pieaugusi gan kopējā eksporta vērtība, gan apmērs. To ietekmējuši vairāki faktori, un tas ir «Preiļu siera», «Latvijas piena», «Cesvaines piena» un citu siera ražotāju sasniegums,» teica LPCS valdes priekšsēdētājs.

Pēc Šolka vēstītā, lielākais Latvijā saržotā siera realizācijas tirgus 2017.gada pirmajos četros mēnešos bija Vācija, seko Lietuva un Igaunija. Pieaugusi arī realizētā siera vērtība Polijā, kā arī būtisks siera eksporta apmēra pieaugums bijis uz Saūda Arābiju, kas skaidrojams ar atsevišķu ražotāju centieniem iekarot šo tirgu.

Savienības valdes priekšsēdētājs arī piebilda, ka LPCS ir gandarīta par nozares sasniegumiem siera ražošanā šogad pirmajos četros mēnešos.

LPCS apvieno piena pārstrādes uzņēmumus un sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu