SM būtiskākais papildu finanšu līdzekļu pieprasījums 2018.gada budžetā ir ceļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Satiksmes ministrija (SM) papildu 2018.gada budžetā prioritārajiem pasākumiem prasa 131,28 miljonus eiro, lielāko apmēru iecerot atvēlēt ceļiem.

SM pārstāvis Aivis Freidenfelds aģentūrai LETA pauda, ka SM būtiskākais finanšu līdzekļu pieprasījums jeb prioritāte Nr.1 ir saistīta ar Autoceļu sakārtošanas programmas 2014. līdz 2020.gadam īstenošanu un tajā plānotajiem darbiem konkrētam gadam un arī tam nepieciešamo finansējumu.

«Ļoti būtiski tas nepieciešams reģionālajiem ceļiem, arī tiltu remontiem, jāatgādina, ka šī prioritāte atkārtojas katru gadu un pēc nepieciešamā finansējuma apmēra ieņem pirmo vietu,» sacīja Freidenfelds.

Tāpat nemainīga ikgadēja finansēšanas prioritāte ir finansējums AS «Pasažieru vilciens» par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu, lai veiktu samaksu dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam AS «Latvijas dzelzceļš». Nepietiekams finansējums ir arī dotācijai pasažieru pārvadājumiem, kā arī abonētās preses piegādes kompensācijai preses izdevējiem.

«Vienlaikus vēlamies uzsvērt, ka visas augšminētās prioritātes ir ar likumu noteiktas saistības, kas pēc būtības nav prioritāri pasākumi, un to finansēšanai nepieciešamo līdzekļu apmērs būtu jāiekļauj budžetā,» atzīmēja Freidenfelds.

Precīzu līdzekļu apmēru, kas tiek prasīts katrai no pozīcijām, SM gan neatklāja.

Jau ziņots, ka ministrijas papildu 2018.gada budžetā prioritārajiem pasākumiem, kas iepriekš tika apzīmēti ar terminu «jaunās politikas iniciatīvas», prasa gandrīz 795,6 miljonus eiro.

Visvairāk - 271,77 miljoni eiro - prioritāro pasākumu nodrošināšanai nepieciešami Veselības ministrijai, kam seko SM ar 131,28 miljoniem eiro un Ekonomikas ministrija ar 116,7 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu