Itālijas valdība divās problēmās nonākušās bankās ieguldīs € 17 miljardus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Itālijas valdība svētdien paziņoja, ka divās problēmās nonākušās bankās - «Veneto Banca» un «Banca Popolare di Vicenza» (BPVI) - ieguldīs 17 miljardus eiro, lai šīs bankas varētu sadalīt.

Valdība gatavojas pārņemt abu banku sliktos aktīvus, bet labos aktīvus pārdot valsts lielākajai bankai «Intesa Sanpaolo».

Itālijas finanšu ministrs Pjērs Karlo Padoans uzsvēra, ka plāns valsts budžetam uzreiz izmaksās vairāk nekā piecus miljardus eiro, bet kopumā pieejamie līdzekļi var sasniegt 17 miljardus eiro.

Eiropas Savienības (ES) institūcijas jau bija aicinājušas Itāliju izstrādāt plānu banku sistēmas stabilizācijai.

Drīz pēc Itālijas valdības paziņojuma Romas plāniem apstiprinājumu deva Eiropas Komisija (EK).

«Eiropas Komisija atbilstoši ES noteikumiem ir apstiprinājusi Itālijas pasākumus, lai atvieglotu BPVI un «Veneto Banca» likvidāciju atbilstoši valsts maksātnespējas likumam,» pavēstīja EK.

ES konkurences komisāre Margrēte Vestagere norādīja, ka Itālija uzskata valsts palīdzību par nepieciešamu, «lai izvairītos no ekonomiskiem satricinājumiem Veneto reģionā».

Abām bankām kopā ir kapitāla iztrūkums 6,4 miljardu eiro apmērā un no tām strauji aizplūst noguldījumi.

Eiropas Centrālā banka (ECB) piektdien atzina, ka «Veneto Banca» un «Banca Popolare di Vicenza» ir maksātnespējīgas vai pavisam drīz būs maksātnespējīgas.

Jūnija sākumā EK jau apstiprināja Itālijas plānus glābt banku «Monte dei Paschi di Siena».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu