Lietuva iepērk sašķidrināto dabasgāzi no ASV kompānijas «Cheniere»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas dabasgāzes piegādes un tirdzniecības kompānija «Lietuvos duju tiekimas» parakstījusi līgumu ar ASV kompāniju «Cheniere Marketing International», no kuras iegādājusies sašķidrinātās dabasgāzes kravu.

Gaidāms, ka augusta otrajā pusē tankkuģis Lietuvai piegādās ap 140 tūkstošiem kubikmetru dabasgāzes.

Plānots, ka sašķidrinātās dabasgāzes krava tiks vesta no ASV, bet konkrēta gāzes izcelsmes valsts būs zināma pēc tam, kad tankkuģis sāks ceļu uz Klaipēdas ostu, ziņu aģentūrai BNS sacīja «Lietuvos duju tiekimas» preses pārstāvis Pauļus Jakutavičs.

Šī būs pirmā ASV sašķidrinātās dabasgāzes krava, kas piegādāta Lietuvai.

«Es ar pārliecību to sauktu par vēsturisku brīdi. Tas apliecina, ka Lietuva var importēt gāzi no visas pasaules un piedāvāt to visam reģionam par konkurētspējīgu cenu,» pirmdien izplatītā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja Lietuvas enerģētikas ministrs Žīgimants Vaičūns.

«Tas ir arī vēsturisks mirklis, kad sašķidrināto dabasgāzi, kas piegādāta Klaipēdā, plānots uzglabāt Inčukalna dabasgāzes krātuvē Latvijā, kas tikai pirms dažiem mēnešiem liberalizēja savu gāzes tirgu,» viņš piebilda.

«Lietuvos duju tiekimas» šogad iepirka sašķidrināto dabasgāzi no ASV kompānijas «Koch Supply & Trading», tomēr gāze Klaipēdas ostā tika piegādāta no Norvēģijas, nevis ASV.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu