Gulbis: Iecerētā 30 000 senioru apmācīšana datorprasmēs izpildīta jau pērnā gada sākumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas senioru interese par datorprasmju apgūšanu ir tik liela, ka jau pagājušā gada sākumā pārsniegts uzstādītais mērķis līdz valsts simtgadei apmācīt datora un interneta lietošanā 30 000 senioru, sacīja telekomunikāciju operatora «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

2012.gadā notikušajā starptautiskajā konferencē «Ko dāvināt Latvijai simtgadē?» Gulbis sacīja, ka «Lattelecom» cer līdz 2018.gadam sociālā projekta «Pieslēdzies, Latvija!» ietvaros apmācīt 30 000 gados vecāku cilvēku izmantot datorus un internetu.

«Guvām tik lielu senioru atsaucību un ieinteresētību apgūt jaunās tehnoloģijas «Pieslēdzies, Latvija!» datorkursos, ka jau 2016.gada sākumā pārsniedzām uzstādīto mērķi, apmācot vairāk nekā 31 000 senioru,» sacīja «Lattelecom» vadītājs, norādot, ka Latvijā ir izveidojusies viedsenioru paaudze, kas sev pavērusi daudz plašākas socializācijas, saziņas, sevis pilnveides un ekonomiskās līdzdalības iespējas.

«Lattelecom» apgrozījums pagājušajā gadā bija 162,165 miljoni eiro, kas ir par 0,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,8% un bija 31,666 miljoni eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Lattelecom» ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem. Kompānija pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Skandināvijas koncerna «Telia Company» meitasuzņēmumam «Tilts Communications» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu