«Citadele Index»: Latvijā 52% uzņēmēju domas par situāciju kompānijā neļauj naktīs mierīgi gulēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā 52% uzņēmēju domas par situāciju kompānijā neļauj naktīs mierīgi gulēt, pavēstīja bankas «Citadele» ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece, atsaucoties uz jaunākā «Citadele Index» pētījuma datiem.

Vienlaikus, pēc aptaujas datiem, Latvijā naktīs mierīgi guļ 41% aptaujāto uzņēmēju.

Ābelniece arī atzīmēja, ka vislabāk naktīs guļ būvniecībā strādājošie (45%) un pakalpojumu sniedzēji (42%), savukārt darba domu vistraucētākais miegs ir tirdzniecības nozares pārstāvjiem, no kuriem mierīgi guļ 37% uzņēmēju.

Pēc pētījuma datiem, jo mazāks uzņēmums, jo tā vadītājs vai īpašnieks guļ mierīgāk. Mazo uzņēmumu vadītāji un īpašnieki (viens līdz deviņi darbinieki) par miega kvalitāti sūdzas visretāk - labs miegs ir 42% respondentu. Savukārt vissaspringtākie ir lielo uzņēmumu vadītāji un īpašnieki (50 un vairāk darbinieku) - šajā grupā mierīgi guļ 18% respondentu.

Reģionālā līmenī visbiežāk mierīgi guļ Rīgas un Pierīgas uzņēmēji (44%), savukārt domas par uzņēmumu neļauj mierīgi gulēt visbiežāk Kurzemes un Latgales uzņēmējiem - mierīgi guļ 28% kurzemnieku un 33% latgaliešu. Vidzemē mierīgi guļ 36% uzņēmēju, bet Zemgalē - 38% uzņēmēju.

«Citadele Index» ir pētījums, kuru banka «Citadele» Latvijā veic kopš 2004. gada. Katru ceturksni tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji. Uzņēmēju aptauju un datu apkopojumu nodrošina SKDS.

Pēc aktīvu apmēra banka «Citadele» 2017.gada marta beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu