Ēģipte teju dubultojusi cenas dažādiem kurināmā veidiem - gāzei, degvielai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ēģipte no ceturtdienas paaugstinājusi cenas dažādiem kurināmā veidiem, kas ir otrais tāda veida cenu kāpums nepilna gada laikā, īstenojot stingras ekonomikas reformas.

Pieauguma dēļ benzīna un dīzeļdegvielas cena pieaugs attiecīgi par 43% un 55%, vēstīja Ēģiptes valsts televīzija.

Ēdiena gatavošanā izmantotās butāna gāzes cena ir dubultojusies, norādīja raidsabiedrība.

Jaunākais kurināmā cenas pieaugums spēkā stājās nekavējoties.

Jaunie pasākumi paredz ikgadējos kurināmā subsīdiju izdevumus Ēģiptē samazināt par apmēram 35 miljardiem Ēģiptes mārciņu (1,7 miljardiem eiro), liecina vietējo mediju rīcībā esošā informācija.

Novembrī Ēģipte samazināja kurināmā subsīdijas un noteica peldošu kursu mārciņai, kas ļāva valstij saņemt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) trīs gadu aizdevumu 12 miljardu ASV dolāru (10,5 miljardu eiro) apmērā.

Pēc novembrī pieņemtajiem lēmumiem dažādu preču un pakalpojumu cenas Ēģiptē pieauga. Daudzi no valsts 93 miljoniem iedzīvotājiem ilgstoši ir paļāvušies uz subsīdijām pamata produktu iegādei.

Ēģiptes ekonomika ir smagi cietusi pēc 2011.gada tautas sacelšanās, kuras laikā tika gāzts ilggadējais valsts vadītājs Hosnī Mubaraks.

Satricinājums valstī ir smagi skāris tās ekonomikas galveno ienākumu avotu - tūrismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu