Kiberuzbrukumā Ukrainā inficēta teju desmitā daļa datoru

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kiberuzbrukumā, kas 27.junijā plaši skāra Ukrainu, tika inficēta teju desmitā daļa datoru uzņēmumos un valsts iestādēs, aplēsis Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks un bijušais uzņēmuma «Microsoft» Ukrainas filiāles direktors Dmitro Šimkivs.

Šimkivs aģentūrai AP sacīja, ka viņa nosauktais skaitlis ir minējums, kas balstīts publiski pieejamajos datos, viņa darba pieredzē tehnoloģiju nozarē un dzirdētajā no uzņēmējiem un avotiem valdībā.

Kiberuzbrukumu eksperts Viktors Zora, kurš palīdz vairākiem kiberuzbrukumā cietušiem uzņēmumiem, ceturtdien atzina Šimkiva aplēses par reālistiskām.

Ukrainas valdība vēl nav nākusi klajā ar visaptverošu ziņojumu par kiberuzbrukuma nodarīto kaitējumu.

Pagājušajā nedēļā tika piedzīvots izspiedējvīrusa uzbrukums visā pasaulē, un Ukraina bija viena no vissmagāk skartajām valstīm, jo tika traucēta tās valdības institūciju, enerģētikas kompāniju un bankomātu darbība, jo to datorsistēmas tika nobloķētas un hakeri pieprasīja izpirkuma naudu par datiem.

Arī Krievijas kompānijas, piemēram, valsts naftas uzņēmums «Rosņeftj», paziņoja par to, ka ir cietušas kiberuzbrukumā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu