Rīgā dzīvokļu tirgū piecos mēnešos veikti darījumi par € 166,4 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā dzīvokļu tirgū šogad pirmajos piecos mēnešos veikti 3096 darījumi par kopējo summu 166,4 miljoni eiro, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» jaunākajā tirgus pārskatā.

Tādējādi vidēji mēnesī Rīgā dzīvokļu tirgū šogad veikti vairāk nekā 600 darījumu, kas gan ir par 0,4% mazāk nekā 2016.gada pirmajos piecos mēnešos. Savukārt dzīvokļu darījumu kopējā Zemesgrāmatā reģistrētā summa bija par 8% lielāka nekā pirms gada un pārsniedza 33 miljonus eiro mēnesī.

No visiem darījumiem dzīvokļu tirgū 64% notika ar sērijveida dzīvokļiem, 18% - ar jaunajiem dzīvokļiem, bet 17% - ar centra dzīvokļiem.

No kopējās darījumus summas 40% reģistrēti ar darījumiem jauno dzīvokļu projektu segmentā, 39% - sērijveida, bet 21% - centra dzīvokļu segmentā.

«Latio» pārstāvji norāda, ka 2017.gada sākumā tirgus aktivitāte un kopējā darījumu summa pieauga sērijveida un centra dzīvokļu segmentā, taču bija vērojams aktivitātes kritums jauno dzīvokļu segmenta pirmreizējā tirgū.

Attīstītāju pārdoto dzīvokļu skaits 2017.gada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar 2016.gada sākumu, pēc Zemesgrāmatas datiem, ir samazinājies par 39%.

«Latio» skaidro, ka darījumu skaita samazinājuma viens no iemesliem ir projekta Salnas ielā 21 dzīvokļu pārdošanas pabeigšana. Darījumi šajā 600 dzīvokļu projektā vairāk nekā gadu veidoja nozīmīgu daļu no kopējā darījumu skaita.

Šobrīd līdzvērtīgu ekonomiskās klases jauno dzīvokļu projekts ir ierobežots, tāpēc, acīmredzami, pircējs izdara izvēli iegādāties dzīvokli ne no projektu attīstītājiem, teikts pārskatā.

«Latio» informē, ka šādu tendenci apstiprina arī vairāki tirgus novērojumi - aktivitāte jauno projektu otrreizējā tirgū ir pieaugusi par 32%; aktivitātes samazinājums jauno projektu segmentā ir skāris ekonomiskās klases dzīvokļus; pieaugusi tālā centra dzīvokļu segmenta aktivitāte, kā arī darījumu skaits ar dārgākiem un labākas kvalitātes sērijveida dzīvokļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu