Laimestiem virs € 3000 plāno piemērot IIN

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Laimestiem virs 3000 eiro plāno piemērot iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), paredz Finanšu ministrijas (FM) rosinātās izmaiņas likumā par IIN.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) skaidroja, ka tādējādi plānots cīnīties ar ēnu ekonomiku šajā jomā, jo esot gadījumi, kad ar laimestiem veikta krāpniecība.

Minētais priekšlikums ietverts grozījumos likumā par IIN, ko nākamnedēļ skatīs Ministru kabinets.

Šonedēļ valdība jau atbalstīja grozījumus likumā «Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli», paredz, ka 2018.gadā azartspēļu automātiem un spēļu galdiem par 30% paaugstinās nodokļa likmes.

Likuma grozījumi paredz, ka azartspēļu nodokļa likme ruletei un kāršu un kauliņu spēlei par katru galdu par kalendāro gadu pieaugs no 18 000 eiro uz 23 400 eiro, kā arī pieaugs azartspēļu nodokļa likme videospēlēm un mehāniskajiem automātiem par katra automāta katru spēles vietu - par kalendāro gadu no 3204 eiro uz 4164 eiro.

Finanšu ministrijā norādīja, ka likuma grozījumi attieksies uz patlaban 13 aktīviem azartspēļu rīkotājiem Latvijā.

Likuma grozījumu rezultātā valsts budžets 2018.gadā papildu iegūs 8,25 miljonus eiro, bet nākamajos divos gados - deviņus miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu