«Latvijas valsts meži» šogad plāno iegādāties vairāk nekā 2000 hektāru meža zemes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas valsts mežu apsaimniekotājs «Latvijas valsts meži» (LVM) šajā gadā plāno iegādāties vairāk nekā 2000 hektāru meža zemes, intervijā aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes loceklis Edvīns Zakovics.

«Šogad mēs plānojam iegādāties vairāk nekā 2000 hektāru [meža zemes], ņemot vērā pašreizējo tirgus situāciju un piedāvājuma - pieprasījuma attiecību,» teica Zakovics.

Viņš paskaidroja, ka zemes iegādes mērķis ir mežsaimnieciskā darbība. Iegādājoties meža zemi, LVM cenšas aizstāt tās platības, kas tiek izņemtas no tautsaimniecības aprites dabas aizsardzībai - mikroliegumiem, biotopiem. Tā kā LVM saimnieciskās darbības platības nedrīkst samazināties, zemes pirkšanas mehānisms kompensē tās mežu platības, kuras tiek atzītas par aizsargājamām no dabas vērtību saglabāšanas viedokļa.

Zakovics pastāstīja, ka, vērtējot, kādu zemi iegādāties, LVM raugās, vai attiecīgajam zemes gabalam nav kādu ierobežojumu mežsaimnieciskai darbībai. Tāpat kompānija iegādājas zemes, kuras piekļaujas LVM meža masīviem, lai būtu iespējams optimizēt uzņēmuma saimniecisko darbību. Vērtēta tiek arī cena, kādu par noskatīto meža zemi piedāvā tās īpašnieks. «Mūsu finanšu resursi zemes iegādei ir ierobežoti, tādēļ mums ir jāskatās, kur mēs pēc iespējas lētāk varam iegādāties tādu meža zemi, kura atbilst mūsu prasībām,» sacīja LVM valdes loceklis.

Viņš atzīmēja, ka kompānijai ik gadu tiek piedāvāts iegādāties divas reizes vairāk meža zemes nekā LVM nopērk, līdz ar to uzņēmumam ir pietiekami daudz izvēles iespēju.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus - izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības utt. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu