«Nordea» un «DNB» apvienotā banka «Luminor» darbu plāno sākt oktobrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

«Nordea» un «DNB» apvienotā banka «Luminor» darbu plāno sākt šogad 1.oktobrī, piecu gadu laikā Baltijā iegūstot 20% tirgus daļu, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» pavēstījusi bankas «Luminor» vadītāja Latvijā Kerli Gabriloviča.

«Patlaban regulatoram ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, un gaidām atbildi. Jārēķinās, ka apvienošanās ir jāsaskaņo ar vairākiem regulatoriem, kā arī šī procesa ietvaros iespējamas izmaiņas, kas prasa papildu laiku saskaņošanai. Tāpat arī esam iesnieguši dokumentus izvērtēšanai Eiropas Komisijā. Tomēr pašreiz neredzam šķēršļus atļauju saņemšanai,» sacījusi Gabriloviča.

Vienlaikus viņa arī atzīmējusi, ka apvienošanas process kopumā varētu prasīt apmēram 2,5-3 gadus. «Lai teiktu, ka viss ir daudzmaz apvienots, būs nepieciešami aptuveni 2,5-3 gadi, un lielākās pūles prasa visu sistēmu izveide no jauna. Tas prasīs laiku, taču, no otras puses, būs labs atspēriena punkts nākotnei,» sacījusi bankas vadītāja.

Savukārt, jautāta, kas būs jaunās bankas galvenā mērķauditorija, bankas «Luminor» vadītāja Latvijā norādījusi, ka tie būs vietējie uzņēmumi un iedzīvotāji, kurus interesē ieguldījumi. «Viena no mūsu priekšrocībām būs efektīvāks un klientiem draudzīgāks lēmumu pieņemšanas process. Proti, būsim daudz tuvāk saviem klientiem, tādējādi spējot reaģēt uz to nepieciešamībām un pieņemt lēmumus ātrāk. Varbūt būsim mazāki, salīdzinot ar Skandināvijas un Eiropas mērogiem, taču tajā pašā laikā Baltijas reģiona mērogiem būsim liela banka,» teikusi Gabriloviča.

Jau vēstīts, ka DNB un «Nordea» plāno apvienot darbību visās trijās Baltijas valstīs. Apvienotā banka strādās ar nosaukumu «Luminor». Līdz brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi un lēmumi, bankas turpinās strādāt kā neatkarīgi un savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu