«Eurostat»: Latvijā pirmajos piecos mēnešos starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijā šogad pirmajos piecos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gada pirmajos piecos mēnešos salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu eksporta apmērs Latvijā - tāpat kā Igaunijā un Austrijā - pieaudzis par 10%.

Lielākais eksporta kāpums reģistrēts Grieķijā (+19%), Somijā (+18%), Lietuvā un Horvātijā (abās valstīs +16%), kā arī Nīderlandē (+15%).

Savukārt mazākais eksporta pieaugums janvārī-maijā gada izteiksmē bijis Francijā (+4%), Čehijā (+6%), kā arī Beļģijā, Dānijā, Slovākijā un Vācijā (visās valstīs +7%). Vēl 11 ES dalībvalstīs eksporta apmēra pieaugums bijis robežās no 3% līdz 13%.

Vienlaikus eksporta apmērs janvārī-maijā salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn samazinājies Maltā (-19%), Kiprā (-16%) un Luksemburgā (-2%).

Importa apmērs šogad pirmajos piecos mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-maiju pērn pieaudzis 26 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Maltā (-11%), bet Lielbritānijā saglabājies pagājušā gada attiecīgā perioda līmenī.

Lielākais importa pieaugums janvārī-maijā gada izteiksmē bijis Grieķijā (+22%), Bulgārijā (+20%), Lietuvā un Portugālē (abās valstīs +16%), Slovēnijā (+15%), Nīderlandē un Somijā (abās valstīs +14%), Igaunijā un Spānijā (+13%), kā arī Latvijā, Horvātijā, Itālijā, Polijā, Rumānijā un Ungārijā (visās valstīs +12%).

Pārējās 11 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums svārstījies no 1% līdz 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu