Augulis atbalsta Anša Zeltiņa kandidatūru Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) atbalsta Anša Zeltiņa kandidatūru Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatam.

(Papildināta visa ziņa.)

Ministrs piektdien pēc aptuveni stundu ilgas tikšanās ar kandidātu žurnālistiem pauda, ka dos saskaņojumu Zeltiņa iecelšanai attiecīgajā amatā. Pēc oficiāla saskaņojuma saņemšanas Rīgas brīvostas valdei būs jāsasauc sēde mēneša beigās, lai apstiprinātu amatā jauno pārvaldnieku.

Auglis atzīmēja, ka gan attiecīgā amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, gan Rīgas brīvostas valde vienbalsīgi atbalstījusi Zeltiņa kandidatūru, taču vēlējies arī pats personīgi uzklausīt pretendenta skatījumu par brīvostas attīstību.

Ministrs klāstīja, ka galvenie darbi Zeltiņam būs sadarboties ar Valsts kontroli ostas darbības uzlabošanā, sekmīgi pabeigt aktuālos projektus, tostarp Krievu salas projektu, strādāt pie Rīgas brīvostas publiskā tēla veidošanas, kā arī kravu veidu un plūsmu diversifikācijas.

Savukārt Zeltiņš pauda gandarījumu par viņam sniegto uzticību no ministra puses, vienlaikus par galvenajiem un primārajiem darbiem nosaucot ostas attīstības plāna izstrādi, rūpīgu iepazīšanos ar visiem Krievu salas projekta aspektiem un Rīgas brīvostas pārvaldības un darbības caurskatāmības uzlabošanu.

Viņš piebilda, ka darbs pie tā jau sācies, īstenojot brīvostas pārvaldes reorganizāciju.

Vienlaikus Zeltiņš atzīmēja, ka Rīgas brīvostas sekmīgai darbībai nepieciešama spēcīga komanda, kā arī sadarbība starp pašvaldību un valsts pusi.

Tāpat būtiski esot raudzīties kravu plūsmu diversifikācijas virzienā, ņemot vērā, ka paļaušanās uz Krieviju beramkravu un lejamkravu segmentā ir saistīta ar politiskiem un tirgus konjuktūras pārmaiņu riskiem.

Savukārt taujāts, vai Rīgas brīvostas bijušais pārvaldnieks Leonīds Loginovs varētu turpināt strādāt padomnieka amatā, Zeltiņš atzinīgi izteicās par Loginova profesionālo kompetenci, vienlaikus norādot, ka patlaban viņa rīcībā nav informācijas par līgumiem ar konkrētiem darbiniekiem, tāpēc atbildēt ir pāragri.

Tāpat aktuāls jautājums joprojām ir, vai Zeltiņš turpinās būt AS «Latvijas dzelzceļš» padomes priekšsēdētāja amatā. Augulis norādīja, ka sākumā jāsagaida Zeltiņa apstiprināšana Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā un tad varēs šo jautājumu vērtēt. Šādai amatu savienošanai būtu nepieciešams gan Satiksmes ministrijas, gan Rīgas brīvostas valdes atbalsts.

Zeltiņa kandidatūru virzīja Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, kas vairākās kārtās vētīja kopumā 24 pretendentus. Jūnija beigās Rīgas brīvostas valde vienbalsīgi atbalstīja Zeltiņa iecelšanu ostas pārvaldnieka amatā, taču atbilstoši Rīgas brīvostas likumam tam bija jāsaņem satiksmes ministra saskaņojums.

Zeltiņš ir dzimis 1975.gadā, ieguvis profesionālo bakalaura/maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē Apvienotajā Karalistē. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari (kapteiņa palīgs uz «Aframax» tipa kravas kuģiem), gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā.

Pašlaik Zeltiņš ieņem «Latvijas dzelzceļa» padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA «Rīgas brīvostas flote» direktors un valdes loceklis, kā arī Latvijas Jūras administrācijas valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis Latvijas Jūras administrāciju, kā arī strādājis vadošos amatos vairākās privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10.martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs, kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka apstiprināšanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu