«Brexit» ministrs mudina Lielbritāniju un ES «ķerties pie darba»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

«Brexit» lietu ministrs Deivids Deiviss aicinājis abas pārrunās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) iesaistītās puses «ķerties pie darba», ziņo britu raidorganizācija BBC. Viņa prioritāte esot «kliedēt šaubas» Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu un ES dzīvojošo Lielbritānijas pilsoņu vidū.

Deiviss ieradies Briselē uz «Brexit» sarunu otro kārtu. ES uzstāj, ka pirms turpmāko tirdzniecības attiecību apspriešanas jāpanāk finansiāla vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no ES, kā arī jābūt skaidrībai par Īrijas robežas nākotni.

«Mana prioritāte šajā raundā ir visu mūsu pilsoņu tiesību aizstāvēšana,» norāda Deiviss.

Pagājušomēnes ES līderi noraidīja britu premjerministres Terēzas Mejas piedāvājumu trim miljoniem Lielbritānijā dzīvojošo ES valstu pilsoņu piešķirt pastāvīgā iedzīvotāja statusu. Eiropadomes prezidents Donalds Tusks paziņoja, ka piedāvājums neesot apmierinošs.

«Brexit» pārrunu vadītājs no Eiropas Komisijas (EK) puses Mišels Barnjē uzsvēra, ka pušu viedoklis par Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu nākotni joprojām ievērojami atšķiroties.

Tiek lēsts, ka «šķiršanās kompensācija», ko Lielbritānijai nāksies maksāt ES, varētu sasniegt 60 līdz 100 miljardus eiro. Tomēr Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons pagājušonedēļ izteicās, ka Brisele «var iepūst» Lielbritānijai, ja cer uz milzu «Brexit» rēķinu.

«Es nedzirdu nekādu pūšanu,» sacīja Barnjē. «Tikai pulksteņa tikšķēšanu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu