Sākta pūļa finansējuma piesaiste jauna «Airdog» modeļa attīstīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pūļa finansējuma vietnē «Kickstarter» sākta kampaņa, kuras mērķis ir savākt 250 000 ASV dolāru (219 010 eiro) jauna bezpilota vadāmā lidaparāta «AirDog» modeļa «ADII» attīstīšanai, liecina kampaņas mājaslapā pieejamā informācija.

Dažas dienas pēc kampaņas sākuma to ar 102 672 ASV dolāriem (89 944 eiro) atbalstījis 101 cilvēks. Kampaņa ilgs līdz 11.augustam.

Kampaņas laikā jau pilnībā izmantots izdevīgākais piedāvājums par 999 ASV dolāriem (875 eiro) iegūt savā rīcībā vienu jaunā modeļa bezpilota lidaparātu kura piegāde, saskaņā ar plānu, sāksies uzreiz pēc kampaņas beigām.

Kā ziņots, 2015.gada sākumā «AirDog», kas autonomi seko sportistam un filmē to ar «GoPro» sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē «CES 2015» tika atzīts par labāko robotu un ieguva otro vietu «Best of CES Awards 2015» balsojumā.

Tas ļāva projektam gūt lielu atpazīstamību un investīciju piesaistes kampaņā, kuru vadīja «Seraph Group», piesaistīt investīcijas divu miljonu ASV dolāru (1,80 miljonu eiro) apmērā arī no tādiem uzņēmumiem kā «IT-Farm Corporation», «Base Ventures», «FlyCap», «Imprimatur Capital», kā arī no vairākām privātpersonām.

Bezpilota lidaparātu «AirDog» izstrādā SIA «Airdog», kas pilnībā pieder ASV reģistrētajam «Airdog Inc.». Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,657 miljoni eiro, bet zaudējumi - 2,083 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu