«Latvijas Finieris» šogad plāno palielināt apgrozījumu par apmēram 10%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas lielākais kokapstrādes uzņēmums «Latvijas finieris» šogad plāno palielināt apgrozījumu par apmēram 10% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pastāstīja kompānijas padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Biķis teica, ka viens no «Latvijas finiera» apgrozījuma pieauguma noteicošajiem elementiem ir ražošanas apjomu izmaiņas. Šogad plānots apmēram 10% apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kas ir saistīts ar investīciju apgūšanu Igaunijas ražotnē.

Tāpat uzņēmuma attīstību ietekmē arī izmaiņas pasaules ekonomikā, piebilda «Latvijas finiera» padomes priekšsēdētājs. «Jo vairāk mūsu klients ražo un pārdod savu preci kā Eiropā, tā ārpus tās, jo lielāks ir pieprasījums pēc «Latvijas finiera» produkcijas, tādejādi arī mēs netieši izjūtam ekonomikas izaugsmes tempus citos reģionos,» sacīja Biķis.

«Latvijas finiera» padomes priekšsēdētājs pastāstīja, ka, neraugoties uz kompānijas stabilo esošo pircēju bāzi, kas būtiski nav mainījusies pēdējo desmit gadu laikā un atrodas vairāk nekā 60 valstīs, «Latvijas finieris» šogad aktīvāk strādā Ziemeļamerikas tirgū, kā arī veic Centrālamerikas, Dienvidamerikas un Āfrikas izpēti.

Viņš pastāstīja, ka viens no uzņēmuma galvenajiem mērķiem šogad ir produktu un pakalpojumu attīstība sadarbībā ar klientu, kā arī konkurētspējas, produktivitātes un atalgojuma palielināšana.

Jau ziņots, ka «Latvijas finieris» 2016.gadā strādāja ar 218,831 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 5% un bija 10,857 miljoni eiro.

Latvijas finieris" dibināts 1992.gadā, pamatkapitāls ir 45,522 miljoni eiro.

«Latvijas finiera» pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu