LNB restorānam «Klīversala» jauns pārvaldnieks; bijušais «OZRT» pieteicis maksātnespēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) restorānu «Klīversala» kopš jūnija beigām pārvalda SIA «Restorānu serviss», savukārt nu jau bijušais pārvaldītājs uzņēmums SIA «OZRT» pieteicis maksātnespēju, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapā publicētā informācija, «OZRT» vadība maksātnespējas pieteikumu iesniedza 13.jūlijā.

«OZRT» valdes loceklis Lauris Streņģe skaidroja, ka lēmums par maksātnespējas procesa ierosināšanu pieņemts lielā nodokļu sloga dēļ, kuru uzņēmums vairs neesot bijis spējīgs nomaksāt.

«Uzņēmums pēdējos gadus strādā ar lieliem zaudējumiem, tāpēc tā valde, izvērtējot operatīvos datus, pieņēma lēmumu uzņēmuma darbību neturpināt. Mūsu uzņēmuma maksātnespējas procesu var uzskatīt par daļu no kopējām problēmām un nesakārtotības, kas valda sabiedriskās ēdināšanas nozarē,» atzina Streņģe.

Ar patlaban esošā restorāna «Klīversala» pārvaldošā uzņēmuma «Restorānu serviss» pārstāvjiem līdz šim vēl nav izdevies sazināties.

LNB pārstāvis Augusts Zilberts aģentūrai LETA pastāstīja, ka «Restorānu serviss» restorāna «Klīversala» pārvaldīšanu pārņēmis 26.jūnijā, piebilstot, ka jaunais «Klīversalas» pārvaldnieks izvēlēts jūnijā izsludinātajā izsolē par telpu nomu restorāna un kafejnīcas pakalpojumu sniegšanai LNB ēkā.

Zilberts arī atzīmēja, ka saskaņā ar izsoles nolikumu pretendentam bija jāakceptē un jāizmanto restorāna līdzšinējais nosaukums «Klīversala». Šāds punkts nolikumā iekļauts, atsaucoties uz 2015.gada vasaru, kad 11 humanitāro zinātņu jomu pārstāvji, tai skaitā rakstnieki un redaktori, parakstīja vēstuli LNB direktoram Andrim Vilkam un kultūras ministrei Dacei Melbārdei (VL-TB/LNNK) ar rosinājumu mainīt Gaismas pils restorāna nosaukumu, kas līdz 2015.gada jūlija beigām bija «Kleever».

Neizpratni par LNB restorāna nosaukumu togad pauda arī Valsts valodas centrs. LNB skaidroja, ka «Kleever» priekšvēsture saistāma ar vēsturisku vietu un Rīgas pilsētas apgabalu, kur šobrīd atrodas Gaismas pils. Tomēr 29.jūlijā restorāna nosaukums tika mainīts uz «Klīversala».

Jau ziņots, ka «OZRT» pērn cietusi zaudējumus 105 022 eiro apmērā, kas ir par 33% vairāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,157 miljoni eiro, kas ir par 5,4% vairāk, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmums «OZRT» dibināts 2007.gadā. Tā pamatkapitāls ir 2844 eiro. «OZRT» vienādās daļās pieder tā valdes loceklim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

Bet SIA «Restorānu serviss» dibināta 2014.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 eiro. «Restorānu servisa» īpašniece ir Anna Kalniņa. «Restorānu servisa» apgrozījums pērn bija nulle eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 93 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu