«Swedbank» peļņa Latvijā pirmajā pusgadā - € 52 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elvis Dāgs Vīgants / LETA

«Swedbank» peļņa Latvijā šogad pusgadā bija 52 miljoni eiro, kas ir līdzīgs rezultāts pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, pavēstīja bankā.

«Pozitīvās tendences ekonomikā atsaucas arī uz kreditēšanas pieaugumu, un aizvadītajā ceturksnī īpaši atzīmējama ir gan mājsaimniecību, gan mazo uzņēmumu pieprasījuma izaugsme. Šogad ar «Swedbank» finansējumu jau 2150 Latvijas uzņēmumi attīstījuši savu darbību un 2100 ģimenes iegādājušās jaunu mājokli. Tāpat esam gandarīti, ka Latvijas iedzīvotāji ir ļoti aktīvi digitālo risinājumu lietotāji, piemēram, tieši Latvijā ir visvairāk Smart-ID lietotāju Baltijā un pavisam nesen «Swedbank» mobilajā lietotnē ieviestie ātrie paziņojumi uzņemti ar lielu atsaucību,» klāstīja «Swedbank» vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

Kreditēšanas apmēri gada laikā ir palielinājušies par 1%, ko galvenokārt veicinājis pieaugums uzņēmumu un privātpersonu līzinga, kā arī patēriņa finansēšanas portfeļos. Arī depozītu apmērs kāpis par 1%. Iedzīvotāju depozītu apjomā bija vērojams pieaugums, savukārt uzņēmumu depozītu apmērs saruka.

Pēc bankā vēstītā, iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanas neto summa pirmajā pusgadā sasniedza 2,7 miljonus eiro (2016.gada attiecīgajā periodā tā bija 1,7 miljoni eiro), savukārt tīrie procentu ienākumi palielinājās par 1%. Tas galvenokārt saistīts ar kreditēšanas apmēra palielināšanos.

Tīrie ienākumi no komisijas maksām ir palielinājušies par 3%, pateicoties klientu lielākai aktivitātei ikdienas pakalpojumu lietošanā. Vienlaikus kopējie izdevumi palielinājās par 3%. To galvenokārt ietekmēja ar regulējumiem saistīto izmaksu pieaugums.

Vienlaikus bankā atzīmēja, ka 30.jūnijā par «Swedbank» vadītāju Baltijā tika apstiprināta Šarlote Elsnica (Charlotte Elsnitz), kura pievienojās arī «Swedbank» grupas izpildvadībai. Pirms tam viņa bija «Swedbank» Finanšu pārvaldes vadītāja Baltijā. Līdzšinējais «Swedbank» vadītājs Baltijā Prīts Perenss ieņem vadošu amatu grupas kreditēšanas komandā.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu