Pērn audzis «Latvijas Pasta» apgrozījums un peļņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Latvijas Pasta» apgrozījums pērn bija 62,7 miljoni eiro un tas ir par 3,3% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa augusi par 12,5% un aizvadītajā gadā sasniedza 3,6 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Pasta pārstāvji skaidroja, ka būtiskākais sniegto pakalpojumu pieaugums vērojams tādās jomās kā vēstuļu korespondence, kas ietver arī sīkpaku sūtījumus no interneta veikaliem, un eksprespasta sūtījumi, savukārt būtiskākais ieņēmumu pieaugums sasniegts tādos pakalpojumu segmentos kā eksprespasta pakalpojumi – kurjera sūtījumi no rokas rokā – un vēstuļu korespondence, kurā statistiski uzskaita arī interneta komercijas sīkpaku sūtījumus no Austrumāzijas, pamatā Ķīnas.

«Latvijas Pasta» eksprespasta sūtījumu skaits 2016.gadā veidoja vienu miljonu vienību jeb par 65 000 sūtījumu vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt kopējā vēstuļu korespondences apjomā nozīmīgs īpatsvars ir ienākošo starptautisko sīkpaku apjomiem. 2016.gadā tika apstrādāti seši miljoni starptautisko ienākošo sīkpaku, un tas bija par 2,3 miljoniem vienību jeb par 63% vairāk nekā 2015.gadā.

2016.gada otrajā pusē, amatā stājoties uzņēmuma jaunajai valdei, būtiski pieaudzis arī «Latvijas Pastā» apgūto investīciju apjoms, veidojot 340 000 eiro un mazinot negūto ienākumu vai zaudētas tirgus daļas risku, – savā uzņēmuma darbības vērtējumā par 2016.gadu uzsver pasta padome.

No 2016.gada decembra, veicot piegādes termiņu analīzi, «Latvijas Pasts» pārskatīja abonēto preses izdevumu piegādes iespējas un sāka nodrošināt drukāto mediju agrāku piegādi 47 pilsētās un citās apdzīvotās teritorijās, savukārt 2017.gadā agrāka piegāde tiek nodrošināta papildus arī Jelgavā un Mārupē.

2015.gadā «Latvijas Pasta» apgrozījums bija 60,7 miljoni eiro, bet peļņa - 3,2 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu