Saeimas komisija vienojas par UIN atvieglojumiem ziedojumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien noslēdza diskusijas par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atvieglojumiem ziedojumiem.

UIN par dividendēm var tikt samazināts par 75% no ziedotās summas, bet nepārsniedzot 20% no aprēķinātās UIN summas par aprēķinātajām dividendēm, - šodien vienojās komisija. Iepriekš UIN par dividendēm varēja samazināt par 30% no ziedotās summas, bet nepārsniedzot 10% no aprēķinātās UIN summas par dividendēm.

UIN maksātajiem ir iespējas izvēlēties, kā izmantot atvieglojumus par ziedojumiem.

Viena no iespējām paredz neiekļaut pārskata perioda ar UIN apliekamajā bāzē ziedoto summu, bet ne vairāk kā 5% apmērā no iepriekšējā pārskata gada peļņas.

Otrais variants ļauj neiekļaut pārskata perioda ar UIN apliekamajā bāzē ziedoto summu, bet ne vairāk kā 2% no iepriekšējā pārskata gadā kopējās darba ņēmējiem izmaksātās atlīdzības, par kuru samaksātas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Visbeidzot trešais punkts paredz samazināt pārskata gadā aprēķināto UIN, kas aprēķināts par gada pārskata noteiktajām dividendēm, par 80% no ziedotās summas, bet nepārsniedzot 10% no aprēķinātās UIN summas par noteiktajām dividendēm.

Šādu risinājumu iepriekš atbalstījusi arī valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu