Grieķijas premjers: Atgriešanās obligāciju tirgū varētu nodrošināt piekļuvi ECB līdzekļiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs trešdien norādīja, ka pēdējos trīs gados pirmā valsts obligāciju izsole palīdzēs pārliecināt Eiropas Centrālo banku (ECB) grūtībās nonākušajai valsts ekonomikai nodrošināt papildu likviditāti.

Ciprs uzskata, ka pozitīvie obligāciju pārdošanas rezultāti mudinās ECB iekļaut Grieķiju savā valsts obligāciju pirkšanas programmā, un šis bijis Atēnu mērķis jau mēnešiem ilgi.

«Šis mērķis vēl ir jāsasniedz un obligāciju izsole mūs tam pietuvina,» sacīja Ciprs telekanālam «Alpha TV». «Tagad apstākļi, lai lūgtu piekļuvi [obligāciju pirkšanas programmai], ir krietni labvēlīgāki.»

Kā ziņots, Grieķija otrdien pirmo reizi pēdējos trīs gados atgriezās obligāciju tirgū.

Grieķija pārdeva piecu gadu obligācijas trīs miljardu eiro vērtībā ar procentu likmi 4,625% apmērā.

Tas ir zem 4,95%, kas tika noteikti Grieķijas pēdējā piecu gadu obligāciju izsolē 2014.gadā.

Ciprs trešdien pavēstīja, ka obligāciju izsole piesaistījusi divreiz lielāku pieprasījumu, nekā nepieciešams.

Grieķijai šobrīd nav nepieciešamības iegūt līdzekļus obligāciju tirgū, jo tā ir saņēmusi starptautiskos aizdevumus, taču tas ir nozīmīgs psiholoģisks pagrieziena punkts pēc bargu reformu īstenošanas, kas notika pēc starptautisko aizdevēju prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu