Gaidot IKEA un «Akropoles» atklāšanu: Kas notiek to būvlaukumos?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rus TVNET

Rīdzinieki ar nepacietību gaida mēbeļu veikala IKEA un tirdzniecības centra «Akropole» būvniecības noslēgumu. Pagaidām latviešiem «šopingā» uz minētajiem veikaliem nākas braukt pie kaimiņiem - uz Lietuvu, kas veicina naudas aizplūšanu no valsts. Plānots, ka Latvijā IKEA durvis vērs 2018.gadā, bet «Akropole» - 2019.gadā. Apskatiet, kā notiek būvniecība!

Rus.TVNET novēroja to, kā notiek pirmā mēbeļu veikala IKEA būvniecība Latvijā.

Pirmā IKEA atvēršana Latvijā ļaus iedzīvotājiem iegādāties funkcionālas mēbeles par pieejamām cenām, pēc kurām agrāk bijā jābrauc uz Skandināvijas valstīm, Poliju vai Lietuvu.

Foto: Rus TVNET
Foto: Rus TVNET
Foto: Rus TVNET

Veikala platība būs 34,5 tūkstoši kvadrātmetru, un autostāvvietās paredzēta vieta 1000 automašīnām. Zemesgabals, uz kura atradīsies veikals, būs 10 hektāru. Projekta izmaksas ir 60 miljoni eiro. IKEA veikalā ir 9000 dažādu preču. Tāpat tajā būs arī restorāns 450 cilvēkiem.

Tirdzniecības centrs «Akropole», kuru pēc braucieniem uz Lietuvu iecienījuši daudzi Latvijas iedzīvotāji, tiks atvērts nedaudz vēlāk nekā IKEA - 2019.gadā.

Foto: Rus TVNET
Foto: Rus TVNET
Foto: Rus TVNET

«Akropoles» kopējā platība būs aptuveni 98 000 kvadrātmetru, no kuriem 9000 kvadrātmetru aizņems augsta līmeņa biroju telpas. Tirdzniecības centra būvniecībā ieguldīti 100,2 miljoni eiro. Šādi norisinās jaunā tirdzniecības centra būvniecība Maskavas ielā 257.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu