Latvija piecos mēnešos joprojām eksportēja un importēja mazāk nekā Lietuva un Igaunija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas eksporta un importa apmērs arī šogad pirmajos piecos mēnešos bija mazāks nekā Lietuvas un Igaunijas, savukārt lielākais ārējās tirdzniecības bilances deficīts starp Baltijas valstīm bija Lietuvā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2017.gada pirmajos piecos mēnešos Latvijas eksporta apmērs bija 4,404 miljardi eiro, Lietuva eksportēja preces 10,35 miljardu eiro vērtībā, bet Igaunija - 5,294 miljardu eiro vērtībā.

Tostarp Latvija 74% no valsts kopējā eksporta apmēra izveda uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, Lietuva uz ES valstīm izveda 59% no kopējā eksporta apmēra, bet Igaunija - 72%.

Latvijas preču izvedums uz Lietuvu pirmajos piecos mēnešos bija 17% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Igauniju - 12%. Lietuva uz Latviju izveda 10% no kopējā Lietuvas eksporta apmēra, bet uz Igauniju - 5% no kopējā valsts eksporta apmēra. Savukārt Igaunija uz Latviju izveda 9% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Lietuvu - 6% no kopējā eksporta apmēra.

Pirmajos piecos mēnešos Latvijas importa apmērs bija 5,371 miljards eiro, Lietuva importēja preces 11,522 miljardu eiro apmērā, bet Igaunija - 6,265 miljardu eiro apmērā.

Tostarp no ES valstīm Latvija ieveda 78% no kopējā importa apmēra, Lietuva - 70%, bet Igaunija - 82% no kopējā importa apmēra.

Latvijas ievedums no Lietuvas šogad pirmajos piecos mēnešos bija 19% no kopējā Latvijas importa apmēra, bet no Igaunijas Latvija ieveda 8% no kopējā valsts importa apmēra. Lietuva no Latvijas ieveda 7% no kopējā Lietuvas importa apmēra, bet no Igaunijas - 3% no kopējā valsts importa apmēra. Savukārt Igaunija no Latvijas ieveda 8% no kopējā valsts importa, bet no Lietuvas - 9%.

Apkopotie dati liecina, ka ārējās tirdzniecības bilance visām trim Baltijas valstīm šogad pirmajos piecos mēnešos bija negatīva. Latvijai ārējās tirdzniecības deficīts bija 966,7 miljoni eiro, Lietuvai - 1,172 miljardi eiro, bet Igaunijai - 971,2 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu