Apturēta Latvijā lielākā sludinajumu portāla «ss.lv» darbība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apturējis SIA «Internet» piederošās populārās sludinājumu vietnes «ss.lv» darbību, portāls TVNET uzzināja VID.

Darbības apturēšana saistīta ar vairākiem būtiskiem pārkāpumiem gan patērētāju tiesību, gan nodokļu nomaksas jomā, norāda VID.

Viens no galvenajiem iemesliem šādam lēmumam esot Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) saņemtās daudzās patērētāju sūdzības. Lielais sūdzību pieplūdums sācies kopš 2016. gada un turpinās līdz pat šim brīdim.

VID norādīja, ka šodien plkst.15 Talejas ielā 1 paredzēts preses brīfings par šo jautājumu.

Portāls TVNET jau vēstīja par gadījumu, ka kāda portāla «ss.lv» lietotāja Rita no portāla vadības saņēmusi vēstuli ar rupjībām un draudiem.

«Vēlreiz pamēģināsi te ielikt sludinājumu, mēs tev sprandu salauzīsim,» bija teikts Ritai adresētajā vēstulē no «ss.lv».

Uz aicinājumu paskaidrot, kā iespējams, ka kliente saņēmusi šāda satura vēstuli, TVNET no «ss.lv» saņēma tikpat lakonisku atbildi bez paraksta: «Nevaram komentēt muļķības.» Diemžēl rupja komunikācija ar klientiem portālam nav nekas jauns.

PTAC norādīja, ka šim uzņēmumam ir lielas problēmas ar cenu politiku. Komercprakse PTAC uzmanības lokā ir kopš 2016. gada augusta. 2016. gadā PTAC izskatīja vairāk nekā 40 e-pastus, kuros cilvēki sūdzējās par šo uzņēmumu.

Tomēr īpaši dramatiski sūdzību skaits pieaudzis pēdējā pusgada laikā.

Jau iepriekš PTAC bija saņēmis oficiālas rakstiskas sūdzības, ka portāls dzēš klientu izvietotos sludinājumus, par kuriem ir samaksāta nauda. Sūdzības saņemtas arī par to, ka «ss.lv» neatbild uz klientu vēstulēm un telefona zvaniem, kuros patērētāji mēģina noskaidrot, kādi ir viņu sludinājumu dzēšanas iemesli.

PTAC toreiz norādīja, ka par negodīgas komercprakses īstenošanu draud mājas lapas slēgšana. Sods, ko PTAC var piespriest, var sasniegt 100 000 eiro.

Saskaņā ar VID datiem portālu pārvaldošajam uzņēmumam SIA «Internet» nav nodokļu parādu, bet «Lursoft» dati liecina, ka šī uzņēmuma saimnieciskā darbība kopš 1.augusta ir apturēta saskaņā ar VID lēmumu.

Ceturtdien sludinājumu portāls «ss.lv» vēl darbojas.

«Internet» dibināts 1998.gadā, un tas pieder Jurim Līnim, Andrejam un Sergejam Kivackiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu