«Rimi Latvia» peļņa pagājušajā gadā sasniegusi € 32,079 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Mazumtirgotājs «Rimi Latvia» pagājušajā gadā strādāja ar 830,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 17%, sasniedzot 32,079 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

Tostarp Latvijā «Rimi Latvia» pērn guvusi ieņēmumus 722,248 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5% vairāk nekā 2015.gadā, bet pārējās Eiropas valstīs - 108,626 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 11,3%.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī sacīts, ka «Rimi Latvia» apgrozījuma pieaugumu tostarp veicināja jaunatvērtie un modernizētie veikali. Apgrozījums «Rimi Latvia» veikalos 2016.gadā palielinājies par 5% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Tāpat «Rimi Latvia» vadība norāda, ka pagājušajā gadā kompānijai izdevās uzlabot rentabilitāti pateicoties zudumu un izmaksu kontrolei, kā arī dažādiem efektivizācijas pasākumiem. «Sabiedrības konkurētspējas uzlabošanā galveno ieguldījumu sniedza mērķtiecīga cenu politika,» piebilsts vadības ziņojumā.

«»Rimi Latvia» īstenotā biznesa prakse ir vērsta uz uzņēmuma attīstību ilgtermiņā. Gan iepriekšējos gados, gan turpmāk plānots strādāt pie jaunu veikalu izveides, rekonstruēt un modernizēt esošos veikalus,» sacīts vadības ziņojumā, piebilstot, ka pagājušajā gadā «Rimi Latvia» vairāk nekā 30 veikalos uzstādīja pašapkalpošanās kases, kā arī ieviesa bezkontakta maksājumu karšu norēķinu iespēju visos veikalos.

Kompānijas vadība arī informē, ka pagājušajā gadā «Rimi Latvia» turpināja iepriekš plānotos projektus mazumtirdzniecības tīkla pilnveidošanā - atvērti jauni veikali Rīgā (Merķeļa ielā un Nīcgales ielā) un Līvānos. Vienlaikus lielveikals Ādažos pārveidots par hipermārketu, kā arī 2016.gadā modernizēti lielveikali Ventspilī, Annas ielā, un Rēzeknē, Galdnieku ielā. Savukārt zemo cenu veikals Rīgā, Nēģu ielā, slēgts.

Pēc «Rimi Latvia» vadības vēstītā, 2017.gadā kompānija turpinās attīstīt veikalu tīklu, kā arī investēt esošo veikalu pārveidošanā un labiekārtošanā. Tāpat «Rimi Latvia» plāno attīstīt privāto preču zīmju produktu klāstu, kā arī koncentrēties uz pircēju lojalitātes veicināšanu.

2015.gadā «Rimi Latvia» strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu un guva 27,427 miljonu eiro peļņu.

Kompānijas «Rimi Latvia» vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam «ICA Group» piederošais «Rimi Baltic». 2016.gada beigās «Rimi Latvia» Latvijā apsaimniekoja 119 veikalus, no tiem 31 bija hipermārkets, savukārt 44 bija lielveikali un 44 bija zemo cenu veikali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu