Sērijveida dzīvokļu cenas Ventspilī ir no 450 līdz 600 eiro par kvadrātmetru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Sērijveida dzīvokļu cenas Ventspils centra rajonos šā gada vidū saglabājas nemainīgas - no 450 eiro līdz 600 eiro par kvadrātmetru, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā.

Pārskatā teikts, ka Ventspilī mājokļu tirgus aktivitātē 2017.gada pirmajā pusgadā vērā ņemamas izmaiņas nav novērojamas. Augstāks pieprasījums un darījumu skaits ir centrā, bet mazāks - Pārventas pilsētas daļā.

Pieprasītākie ir divu un trīs istabu dzīvokļi teicamā stāvoklī, taču piedāvājums ir ierobežots. Ir interese arī par neremontētiem un neapdzīvojamiem dzīvokļiem ar iesāktu remontu.

Daļa pircēju interesējas par renovētām vai nesen būvētām savrupmājām, kuru iegādes cena būtu mazāka nekā jaunas mājas būvniecības izmaksas, tomēr šādu īpašumu piedāvājumā ir maz, norāda «Latio».

Ventspilī, kur nav jauno projektu, pašvaldība plāno Vecpilsētā būvēt jaunu daudzdzīvokļu namu - ir iegādāta šim mērķim paredzētā zeme.

Raksturīgākās cenas vecām savrupmājām Ventspilī ir 35 000 eiro līdz 55 000 eiro, bet jaunām 100 000 eiro līdz 140 000 eiro apmērā.

Brīvu privātās apbūves zemesgabalu Ventspilī ir daudz, tirgū aktivitāte vidēja, norāda «Latio». Darījumi pārsvarā notiek pilsētas dienvidu daļā, kur ir izveidotas jaunas ielas ar nepieciešamajām inženierkomunikācijām. Cenas svārstās no astoņiem līdz 12 eiro par kvadrātmetru.

Darījumu skaits ar viensētām ir neliels, un piedāvājums ir ierobežots, un tās bieži ir ļoti sliktā stāvoklī, kas no pircēja prasa nozīmīgus papildu ieguldījumus.

Pieprasījums pēc lauksaimniecības zemēm ir liels, sevišķi ekonomiski aktīvajās vietās, kur cenas ir no 3000 eiro līdz pat 4000 eiro par hektāru un piedāvājums ir ierobežots. Citviet cenas ir līdz 3000 eiro par hektāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu