Birža piemērojusi uzraudzības statusu «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» akcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biržas «Nasdaq Riga» valde trešdien piemērojusi uzraudzības statusu vilcienu remontētāja «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» akcijām, teikts biržas paziņojumā.

Uzraudzības statuss kompānijas akcijām piemērots atbilstoši biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot uzraudzības statusu, ja tuvāko sešu mēnešu laikā ir plānotas darbības, kuru rezultātā emitenta finanšu instrumenti tiktu izslēgti no regulētā tirgus.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» ir publicējusi informāciju par akcionāru ārkārtas sapulces sasaukšanu 2017.gada 7.septembrī, kuras darba kārtībā ir iekļauts jautājums par kompānijas akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

«Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību,» atzīmēja biržā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2015.gadu samazinājās par 32% - līdz 18,675 miljoniem eiro, savukārt kompānijas zaudējumi bija 4,042 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums 7,9 reizes. Kompānijas revidenta atzinums ir ar apstākļu akcentējumu.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums «Skinest Rail» - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas «Severstaļtrans» uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums «Spacecom», kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu