«Internet» tiesā nav iesniedzis lūgumu apturēt aktu par VID pieprasījumu sniegt «ss.lv» datus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Uzņēmums «Internet» Administratīvā rajona tiesā šobrīd nav iesniedzis lūgumu apturēt Valsts ieņēmuma dienesta (VID) administratīvo aktu par VID informācijas pieprasījumu sniegt sludinājuma portāla «ss.lv» datus, skaidroja tiesā.

VID šonedēļ paziņoja, ka tiesā pieņemtais «Internet» pieteikums par VID informācijas pieprasījumu sniegt sludinājuma portāla «ss.lv» datus neaptur šī pieprasījuma darbību, tāpēc uzņēmuma «Internet» pienākums vēl joprojām ir sniegt prasīto informāciju.

Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka šobrīd tiesā nav iesniegts lūgums par administratīvā akta darbības apturēšanu vai pagaidu noregulējuma piemērošanu. Ja lūgums tiktu iesniegts, tiesa lemtu, vai informācijas pieprasījuma darbība ir apturēta uz likuma pamata ar pieteikuma iesniegšanu tiesā.

Ierosinātajā lietā tiesas sēde paredzēta 2018.gada 15.janvārī plkst.11.

«Pieteikuma par informācijas pieprasījumu iesniegšana tiesā neaptur tā darbību, proti, SIA «Internet» vēl joprojām ir pienākums to sniegt. Turklāt, ja SIA «Internet» sniegs VID pieprasīto informāciju, VID būs tiesisks pamats atjaunot komercsabiedrības saimniecisko darbību, jo būs novērsts pārkāpums, kas bija par pamatu tās apturēšanai,» teikts VID šīs nedēļas paziņojumā.

Kā atkārtoti skaidroja VID pārstāvji, likuma «Par nodokļiem un nodevām» 15.panta sestā daļa nosaka pienākumu sludinājumu portāliem. Proti, interneta sludinājumu ievietošanas pakalpojuma sniedzējam pēc VID pieprasījuma saņemšanas ir pienākums sniegt tā rīcībā esošo informāciju par nodokļu maksātājiem, kuri, izmantojot interneta sludinājumu ievietošanas pakalpojumus, izvietojuši sludinājumus, un par to izvietotajiem sludinājumiem. Minētais pants arī bija VID pieprasījuma pamatojums.

VID arī vērsa uzmanību, ka nevienā gadījumā komersantiem netiekot pieprasīta visa datu bāze. Informācija tiek pieprasīta tikai un vienīgi spēkā esošo normatīvo aktu ietvaros, un VID pieprasījumos vienmēr tiekot norādīts sniedzamās informācijas apjoms, piemēram, sadaļā «Transports»/ apakšsadaļā «Vieglie auto» konkrētajos mēnešos ievietotie sludinājumi, precīzi norādot arī informācijas iesniegšanas iespējas, nosūtot tās VID kādā no uzņēmējam ērtākajiem datu formātiem vai arī nodrošinot VID amatpersonai piekļuvi informācijai ar iespēju nolasīt datus.

Šonedēļ pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds atslēgts, vietnē «Twitter» paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC).

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informācijupar nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu