Apdrošinātāja «If» peļņa Baltijā pirmajā pusgadā sasniegusi € 7,2 miljonus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Apdrošināšanas sabiedrības «If P&C Insurance» («If») Igaunijā un tās filiāļu Latvijā un Lietuvā peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 7,2 miljoni eiro, kas ir par apmēram 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, pavētīja kompānijā.

Apdrošināšanas sabiedrības bruto prēmijās Baltijas tirgū 2017.gada pirmajos sešos mēnešos parakstījušas 71,6 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 2,2 miljoniem eiro jeb 3% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu, kad kompānija bruto prēmijās Baltijas valstīs parakstīja 69,4 miljonus eiro. Tostarp «If» Latvijas filiāle bruto prēmijās šogad pirmajos sešos mēnešos parakstījusi 15 miljonus eiro pretstatā 16 miljoniem eiro pērn attiecīgajā periodā.

«If» kombinētais rādītājs Baltijas valstīs šogad sešos mēnešos bija 90% (gadu iepriekš - 90,7%), savukārt apdrošināšanas sabiedrības zaudējumu rādītājs 2017.gada sešos mēnešos bija 65,3% (65,3%), bet izdevumu rādītājs - 24,8% (25,4%).

«Par spīti atlīdzību izmaksu kāpumam - īpaši transportlīdzekļu apdrošināšanā - visās Baltijas valstīs, «If» finanšu rādītāji 2017.gada pirmajā pusē ir bijuši labi un stabili. Izaugsme pirmajos sešos mēnešos bijusi mērena, galvenokārt mums nelabvēlīgu tirgus apstākļu dēļ Latvijā gada sākumā. Tomēr kopš pavasara beigām ir vērojama izaugsme visās trijās valstīs. Salīdzinājumā ar gada sākumu esam saglabājuši stabilu klientu skaitu, kas nedaudz ir palielinājies Lietuvā un Latvijā un mazliet sarucis Igaunijā. Kā ierasts, lepojamies ar to, ka ir uzlabojusies mūsu efektivitāte un līdz ar to atkal samazinājies mūsu izmaksu koeficients. Tas ir bijis galvenais iemesls mūsu tīrās peļņas nelielajam pozitīvajam kāpumam periodā no 2017.gada janvāra līdz jūnijam salīdzinājumā ar šo pašu periodu pagājušajā gadā,» sacīja «If» valdes priekšsēdētājs un Baltijas biznesa segmenta vadītājs Andris Morozovs.

2016.gada pirmajā pusgadā «If» Baltijas valstīs strādāja ar peļņu 6,7 miljonu eiro apmērā.

«If» pieder skandināvu risku apdrošināšanas grupai «If P&C Insurance Holding Ltd», kuras īpašnieks ir «Sampo Plc».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu