Aptauja: 21% Latvijas iedzīvotāju atpūtas galamērķus izvēlas pēc ceļošanas izmaksām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atpūtas galamērķus 21% Latvijas iedzīvotāju izvēlas pēc ceļošanas izmaksām, liecina ceļojumu aģentūras SIA «Latvia Tours» veiktā aptauja.

Pēc galamērķa klimata ceļojuma galamērķus izvēlas 15% aptaujāto, savukārt 11% iedzīvotāju būtisks faktors ir galamērķī pieejamie kultūras apskates objekti. Tikpat liela daļa aptaujāto par būtisku faktoru uzskata ūdenstilpju tuvumu (10%), bet vēl desmitdaļa (10%) norādīja, ka svarīgs ir kalnu tuvums. Tikmēr atpūtai izvēlētās valsts ģeopolitisko stāvokli par vērā ņemamu faktoru uzskata 6% respondentu.

Aptaujas dati arī liecina, ka iedzīvotāji galvenokārt izvēlas ceļot ar otru pusīti (35%) vai ģimeni (30%). Piektdaļa respondentu (21%) biežāk izvēlas atpūtā doties ar draugiem vai paziņām, bet desmitā daļa (10%) – izvēlas atvaļinājumā doties vienatnē. Tikmēr vēl 4% apraujāto vislabprātāk izmanto ekskursijas grupu iespējas.

«Latvia Tours» direktore Ieva Keiša norāda, ka atpūtnieki klasiski iedalās silto zemju cienītājos un atpūtas kalnos piekritējos. «Vēl daļai ir būtiski pirmkārt iepazīt citas kultūras, ko varētu dēvēt par inteliģento atpūtu,» uzsver Keiša.

Aptauja veikta tiešsaistē šā gada jūnija pirmajā nedēļā. Tajā piedalījās 211 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 70 gadiem.

Kā ziņots, ceļojumu aģentūras SIA «Latvia Tours» apgrozījums šogad pirmajos piecos mēnešos audzis par 23% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, sasniedzot 8,6 miljonus eiro.

Uzņēmuma apgrozījums 2016.gada pirmajos piecos mēnešos bija septiņu miljonu eiro apmērā. Savukārt «Latvia Tours» 2016.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 152 053 eiro apmērā, liecina informācija «Firmas.lv».

«Latvia Tours» ir viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā. Tā ir dibināta 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 113 820 tūkstoši eiro, un tā pieder investoram no Apvienotās Karalistes Deividam Verjē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu