PwC būs mediators strīdā starp «ss.lv» un VID (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Auditorkompānija «PricewaterhouseCoopers» (PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju «PricewaterhouseCoopers Legal» («PwC Legal») būs mediators strīdā starp sludinājumu portālu «ss.lv» un Valsts ieņēmumu dienestu (VID), aģentūrai LETA pavēstīja PwC mārketinga un komunikācijas vadītāja Evija Baula.

Viņa informēja, ka ceturtdien, 10.augustā, PwC kopā ar zvērinātu advokātu biroju «PwC Legal» ir piekritis kļūt par mediācijas partneri strīdā starp VID un SIA «SS». Mediācijas mērķis būs panākt mierizlīgumu un nodrošināt abām pusēm pieņemamu risinājumu.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska pauda uzskatu, ka valsts iestādei un privātajam uzņēmumam ir jāievēro gan tiesības, gan jāpilda likumā noteiktās prasības. «PwC ir par taisnīgu iznākumu, ievērojot samērības principu ievērošanu attiecībā uz abām strīdā iesaistītajām pusēm,» viņa sacīja.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka trešdien, 9.augustā, «ss.lv» lietotāja SIA «Internet» pārstāvji nolēma, ka strīdā ar VID meklēs konstruktīvu risinājumu ar mediācijas partnera palīdzību. «Jāuzsver, ka mūsu domstarpības ar VID nav par nodokļu nomaksu - uzņēmums vienmēr ir bijis godīgs nodokļu maksātājs. Nav šaubu - likums paredz, ka VID ir tiesības pieprasīt informāciju par sludinājumiem un to izvietotājiem. «ss.lv» jau gadiem sadarbojas ar VID, sniedzot visu informāciju, kas tiek prasīta konkrētos gadījumos. Mūsu strīds ar VID ir par informācijas apjomu, kas mums ir jāsniedz par klientu sludinājumiem un šīs informācijas samērīgumu,» skaidroja «Internet» līdzīpašnieks un valdes loceklis Juris Līnis.

Viņš norādīja, ka «Internet» mērķis nav portāla darbību vai «Internet» uzņēmējdarbību pārcelt uz ārzemēm - uzņēmums vēlas strādāt un turpināt maksāt nodokļus Latvijā.

«Apzinoties, ka faktiski šīs domstarpības ir tehniskas dabas, mēs redzam, ka «ss.lv» un VID strīds ir aizgājis pārāk tālu. Tādēļ, lai risinātu mūsu domstarpības, mēs esam izlēmuši aicināt vienu no Latvijā strādājošajām starptautiskajām auditorfirmām kļūt par strīda mediatoru un mūsu domstarpības risināt kopīgā sadarbībā, atrodot abām pusēm pieņemamu risinājumu. Uzskatām, ka mediatora piesaiste palīdzēs situācijā, kurā pēdējā laikā ir bijis arī daudz emociju,» sacīja Līnis.

Pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID nolēmis apturēt portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu