Viļņas lidostā britu lidmašīna pārbaudīs atjaunotās sistēmas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Viļņas lidostā, kur notiek vērienīga skrejceļa rekonstrukcija, ieradusies specializēta lidmašīna no Lielbritānijas, kam jāveic atjaunoto lidostas sistēmu izmēģinājumi.

Uzņēmuma «Flight Calibration Services» nelielās četrvietīgās lidmašīnas «Diamond DA42 Twin Star» ierašanās bija plānota jau sestdien, taču vētru dēļ tai nācās aizkavēties Polijā un tā ieradās tikai svētdien.

Kā ziņu aģentūrai BNS sacījis triju Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompānijas «Lietuvos oro uostai» izpilddirektors Donāts Voveris, šī aizkavēšanās neietekmēs paredzēto lidostas atvēršanas termiņu - 18.augustu.

Lidmašīna, kas faktiski darbojas kā mobilā laboratorija, pārbaudīs, kā darbojas precīzas nolaišanās sistēma, kas ļauj nolaisties pat sliktas redzamības apstākļos, un signāluguņu sistēma. Ja laika apstākļi būs piemēroti, izmēģinājumi tiks pabeigti jau pirmdien, ja nē - otrdien.

Šāda testēšana lidostā jebkurā gadījumā tiek veikta ik pēc pusgada, bet šobrīd, kad tur samontētas jaunas sistēmas un mainīts lidostas reljefs, jāveic jauni izmēģinājumi.

Vairāki citi skrejceļa parametri jau pārbaudīti un visi nepieciešamie infrastruktūras darbi paveikti, norādījis «Lietuvos oro uostai» izpilddirektors.

Pēc Vovera teiktā, jaunais skrejceļš varēs kalpot 20-25 gadus.

Kā ziņots, Viļņas lidosta 14.jūlijā uz 35 dienām tika slēgta, lai rekonstruētu 1958.gadā ierīkoto skrejceļu. Rekonstrukcijas darbu laikā lidmašīnu reisi pārcelti uz Kauņu.

Citi zemes darbi, kas Viļņas lidostas darbību neietekmēs, turpināsies līdz pat oktobrim.

Skrejceļa rekonstrukcijas darbus, kur vērtība ir 18,7 miljoni eiro, veic Latvijas uzņēmumu grupa «A.C.B.» kopīgi ar Kauņas būvniecības kompāniju «Autokausta».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu